Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom

Strukovinovo-hlivová polievka s kurkumou a cesnakom

Značky

Nie sú pridelené

30

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

250 gr

4 druhy fazule som namočila cez noc /adzuky, biela, strakatá a červená/

1 ks

Menší pór

200 gr

Hlivy ustricovitej

4 strúčiky

Cesnaku

1 PL

Nakladaného cesnaku alebo medvedieho cesnaku

1 ČL

Kurkumy

4 PL

Olivový olej

V mažiari roztlačená malá lyžica horčicových semienok a koriandru

1/2 ČL

Mmletej rasce

2 ks

Bobkové listy

1 ks

Červená cibuľa

100 gr

Jačmenných krúp

80 gr

Sušeného hrachu

1 PL

Sušenej koreňovej zeleniny/zmes/, môžete použiť solčanku

Soľ

Mleté korenie z mlynčeka

Príprava

Jedna z mojich obľúbených polievok na báze kurkumy so štyrmi druhmi fazule a s pridaním vynikajúceho nakladaného cesnaku – výlomkov alebo stvolov, ktoré mám naložené celoročne  v chladničke. Kombináciou týchto surovín, vytvoríme chutné jedlo so značnou antivírusovou, protizápalovou aktivitou a plné užitočných živín /bielkoviny, vláknina, minerály, glukány, vitamíny skupiny B, alicín, polyfenoly, izotiokyanáty na podporu glutationu, protizápalový kurkumín, atď/ Tak 3x do týždňa takúto a podobnú domácu polievku, trocha čerstvej či fermentovanej zeleniny denne a nemusíte kupovať žiadne ,,detox drahé kúry” čo vás očistia tak akurát od peňazí!

Miesto nakladaných stvolov cesnaku môžete použiť medvedí cesnak ak ho máte v mrazničke alebo sušený. Recept na nakladané výhonky  cesnaku v oleji s chilli a kurkumou pridám aktuálne na jar.

 

Postup:

Vo väčšom hrnci zohrejeme olivový olej pridáme koreniny a kurkumu, nasekanú červenú cibuľu a cesnak, pór nakrájaný na kolieska a krátko orestejume. Pridáme hlivu nakrájanú na tenké pásiky. Cca 5 minút restujeme. Namočenú fazuľu prepláchneme a pridáme do hrnca. Pridáme prepláchnuté  krúpy, hrach a bobkový list a sušenú koreňovú zeleninu. Zalejeme vodou. Varíme kým fazuľa nie je mäkká. Pred dovarením dosolíme, okoreníme a vmiešame lyžicu cesnakových stvolov alebo medvedieho cesnaku. Ja som dala ešte aj lyžicu nasekanej petržlenovej vňate. Jeme bez chleba! Dobrú  chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.