Jednoduchý recept na pečené papriky pochádza z Talianska a používa sa ako predjedlo alebo príloha k základnému jedlu. Môžete zvoliť pikantnú úpravu pridaním štipľavých papričiek a kto nemá rád sardelky môže ich jednoducho vynechať, pečené papriky budú mať sladšiu pikantnú chuť po cesnaku.
Papriky v celku umyjeme a rozložíme na plech, dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov celzia na 40 minút. Po upečení papriky necháme vychladnúť prípadne môžeme ich prekryť potravinárskou fóliou a necháme spariť budú sa ľahšie šúpať. Z paprík dáme dolu povrchovú tenkú šupku, odstránime semienka a jaderník, nakrájame na väčšie pozdĺžne kúsky a dáme do porcelánovej misy.Počas pečenia paprík si pripravíme marinádu.Do vysokej nádoby na mixovanie dáme sardelky, cesnak, citrónovú šťavu, chilli papričku, olej, korenie, soľ a vymixujeme na kašovitú konzistenciu. Ak chcete môžete si pár filetiek nechať v celku na dekoráciu. Papriky polejeme zmesou a opatrne premiešame. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, bazalkou a zakvapneme balzamikom. V niektorých regiónoch pridávajú do tohto receptu šľahačku ale v tejto forme bez mliečnej bielkoviny je možné papriky uchovať v chladničke až týždeň v uzavretej nádobe.