Peperoni al forno – pečené papriky so sardelkami

Peperoni al forno – pečené papriky so sardelkami

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

6 ks

Mäsitých veľkých červených a žltých paprík

4 strúčiky

Cesnaku

6 ks

Bazalkových lístkov

1 PL

Petržlenovej vňati

Čierne korenie z mlynčeka

10 ks

Sardelových filetov v oleji /ančovičky :) /

Šťava z 1 citróna

1 ks

Chilli paprička - nemusí byť

10 PL

Olivový olej panenský

Trocha balzamikového octu

Soľ

Príprava

Jednoduchý recept na pečené papriky pochádza z Talianska a používa sa ako predjedlo alebo príloha k základnému jedlu. Môžete zvoliť pikantnú úpravu pridaním štipľavých papričiek a kto nemá rád sardelky môže ich jednoducho vynechať, pečené papriky budú mať sladšiu pikantnú chuť po cesnaku.

Papriky v celku  umyjeme a  rozložíme na plech, dáme piecť do rúry pri teplote  180 stupňov celzia  na 40 minút. Po upečení  papriky necháme vychladnúť  prípadne môžeme ich prekryť  potravinárskou fóliou a necháme spariť budú sa ľahšie šúpať. Z paprík dáme dolu povrchovú tenkú šupku, odstránime semienka a jaderník,  nakrájame na väčšie pozdĺžne  kúsky a dáme do porcelánovej misy.Počas pečenia paprík si pripravíme marinádu.Do  vysokej nádoby na mixovanie dáme sardelky, cesnak, citrónovú šťavu, chilli papričku, olej, korenie, soľ a vymixujeme na kašovitú konzistenciu. Ak chcete môžete si pár filetiek nechať v celku na dekoráciu. Papriky polejeme zmesou a opatrne premiešame. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, bazalkou a zakvapneme balzamikom. V niektorých regiónoch pridávajú do tohto receptu šľahačku ale v tejto forme bez mliečnej bielkoviny je možné papriky uchovať v chladničke až týždeň v uzavretej nádobe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.