O mne

Môj stred vesmíru je rodina, priatelia a jedlo. Pracujem  viac ako pol života v gastronómii. Od tovaroznalectva potravín, som sa vývojom dostala  k štúdiu vedných disciplín v oblasti biológie. Moja cesta je hľadanie rovnováhy vo výžive, stravovaní a poznávanie entity, ktorú nazývame  pokrm každodenný.

Tieto slová patria všetkým, ktorí vážne uvažujú nad zmenou stravovania, ktorí pre to už niečo urobili a sú na ceste k zmene. Chcela by som vám pomôcť svojimi radami, keďže sa tejto tematike dlhodobo venujem, snažím sa  rodinu viesť cestou striedmeho a vyváženého stravovania, bez polotovarov, klásť dôraz na zeleninu, bylinky a kvalitné živočíšne potraviny z nášho regiónu a v tomto duchu vplývať na svoje okolie /pokiaľ sa dá /.

Na mojom blogu budem postupne uverejňovať recepty, návody  a rady,  týkajúce sa zdravých stravovacích návykov, bez ideológií a vonkajších, menej transparentných vplyvov. Budem sa snažiť predstaviť vám jedlá prospešné zdraviu, zameriavať sa budem z väčšej časti na zeleninové pokrmy, bylinky, koreniny, ovocie, obilniny a okrajovo ryby a  mäso. Skúsenosti, ktoré mám z neustáleho vzdelávania sa, z dlhoročnej práce v gastrosegmente, osvojenia si mediteránskej kuchyne, orientálnej kuchyne, či v štúdiu potravinárskych technológií, budem vkladať do receptov a blogov. Ide mi o maximálne využitie všetkého prospešného, čo nám príroda /ak sa to dá takto ešte nazvať/ v podobe potravín dáva a pripraviť s týchto surovín hodnotný a chutný pokrm. Variť budeme väčšinou  z jednodruhových potravín alebo z polotovarov, ktoré si sami doma môžeme pripraviť a budú  naozaj multifunkčné. Taktiež budem písať o potravinách, ktoré majú svoju pridanú hodnotu a využiteľnosť v rôznych kombináciách,  podľa druhov a vlastností  prispievajúc tak k optimálnemu stravovaciemu režimu a prevencii pred civilizačnými ochoreniami. Dozviete sa niečo o bioaktívnych látkach rastlinného pôvodu, ktoré formou prísad môžete prijímať prostredníctvom bežnej stravy a zariadiť sa samozrejme, podľa individuálnych preferencií.

Môj výber bude inšpirovaný  názormi odborníkov v oblasti potravinárstva, klinickej výživy, nutričnej genomiky, biochémie,  ale aj tradičnou ázijskou, mediteránskou a stredoeurópskou terapiou stravovaním.

Kontakt:

silvia@horecka.sk

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.