Slaný koláč /nákyp/ s pohánkovou, cícerovou múkou a ružičkovým kelom

Slaný koláč /nákyp/ s pohánkovou, cícerovou múkou a ružičkovým kelom

Značky

Nie sú pridelené

50

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

300 gr

Ricotty alebo kvalitného tvarohu

150 gr

Kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského

100 gr

Pohánkovej krupice

100 gr

Cícerovej múky

2 ks

Vajíčka

1 PL

Medvedieho cesnaku pesta v oleji

15 hlavičiek

Ružičkového kelu povareného vo vode cca 10 minút

1/2 ČL

Kurkumy

1/2 ČL

Morskej soli

Mleté korenie z mlynčeka

Maslo alebo ghí /prepustené maslo/ na vymazanie keramickej formy

Sezamové semienka na posypanie

Príprava

Tento narýchlo vymyslený  bezlepkový koláč je v konečnom  dôsledku veľmi užitočný. Zasýti dokonale s troškou chutney alebo  zeleninového dipu alebo s acidofilným mliekom. Nutričná hodnota a využiteľný prínos /250gr = cca 360kcal/ –  ideálny. Minerály, vláknina, polysacharidy, rýchlo stráviteľný…Bez lepku a urobený v jednej miske…o  ďalšie sa postará rúra 🙂

Príprava :

Všetky ingrediencie zľahka  vymiešame v miske a na záver vmiešame ružičkový kel vcelku. Zmes nalejeme do vymastenej keramickej formy, ja som použila 20cm x 28cm do výšky asi 3cm.Posypeme sezamovými semienkami. Pečieme cca 40 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov celzia. Najlepší je teplý :).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.