Táto polievka ma dostala, mám ju v obľube pre jej jemnú orieškovú chuť adzuki fazule a výraznejšiu chuť mora vďaka riasam, ktoré sa napočudovanie snúbia v perfektnej harmónii. Toto jedlo by ste mali jesť v bezmäsitý deň, obsahuje polysacharidy a bielkoviny je vhodné pre diabetikov /nie pri bielkovinovej diéte /.Fazuľa adzuki obsahuje taktiež veľa cenných minerálov /jod, vápnik, fosfor/ vitamíny skupiny B, karotenoidy, stimuluje hormonálny systém a podporuje trávenie tukov.
Okrem tohto receptu môžete fazuľu adzuki zvoliť ako jednoduchú prílohu aj k mäsu, príliš nekoreniť aby ste nenarušili jej charakteristickú chuť.
Postup:
Fazuľu uvaríme do mäkka asi hodinu a štvrť spolu s mrkvou. Pred dovarením cca 10 minút pridáme kokosové mlieko a v ňom do hladka rozmiešaný škrob kuzu, vlejeme do fazule a ešte krátko povaríme. Dochutíme korením, sójovou omáčkou a soľou a sezamovým olejom podľa chuti.
Na panvicu dáme olej, cayenské korenie, zelené fazuľky krátko orestujeme cca 5 minút, pridáme namočené odkvapkané riasy a opečieme ešte 5 minút. Vmiešame pastu tahiny, dopečieme 1 minútu a pokvapkáme ume octom. Podľa potreby dosolíme ale iba trocha, riasy uchovávajú v sebe slanú chuť takže so soľou opatrne. Teplé servírujeme do každej porcie polievky. Polievku nejedzte určite s chlebom je dosť sýta.