Polievka z fazule adzuki /azuki/ s opekanými riasami wakame a zelenými fazuľkami

Polievka z fazule adzuki /azuki/ s opekanými riasami wakame a zelenými fazuľkami

Značky

Nie sú pridelené

30

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

300 gr

Fazula adzuki

2 PL

Kokosový olej

2 L

Voda

1 ČL

Škrob kuzu

Soľ

Mleté korenie

1 PL

Tamari alebo johnsen shoyu

1 ks

Mrkva nasekaná na drobno

1 PL

Sezamový olej

2 PL

Olivový olej

Cayenské korenie

Zelené fazuľky

1 PL

Tahini sezamová pasta

7-8 ks

Wakame riasy

Soľ

1 ČL

Ocot z ume boshi

Príprava

Táto polievka ma dostala, mám ju v obľube pre jej jemnú orieškovú chuť adzuki fazule a výraznejšiu chuť mora vďaka riasam, ktoré sa napočudovanie snúbia v perfektnej harmónii. Toto jedlo by ste mali jesť v bezmäsitý deň, obsahuje polysacharidy a bielkoviny je vhodné pre diabetikov /nie pri bielkovinovej diéte /.Fazuľa adzuki obsahuje taktiež veľa cenných  minerálov /jod, vápnik, fosfor/ vitamíny skupiny B, karotenoidy, stimuluje hormonálny systém a  podporuje trávenie tukov.

Okrem tohto receptu môžete fazuľu adzuki zvoliť ako jednoduchú prílohu aj k  mäsu, príliš nekoreniť aby ste nenarušili jej charakteristickú chuť.

Postup:

Fazuľu uvaríme do mäkka asi hodinu a štvrť spolu s mrkvou. Pred dovarením cca 10 minút pridáme kokosové mlieko a v ňom do hladka rozmiešaný škrob kuzu, vlejeme do fazule a ešte krátko povaríme. Dochutíme korením, sójovou omáčkou a soľou a sezamovým olejom podľa chuti.

Na panvicu dáme olej, cayenské korenie, zelené fazuľky krátko orestujeme cca 5 minút, pridáme namočené odkvapkané riasy a opečieme ešte 5 minút. Vmiešame pastu tahiny, dopečieme 1 minútu a pokvapkáme ume octom. Podľa potreby dosolíme ale iba trocha, riasy uchovávajú v sebe slanú chuť takže so soľou opatrne. Teplé servírujeme do každej porcie polievky. Polievku nejedzte určite s chlebom je dosť sýta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.