Ríbezlový koláč s nepečenou plnkou

Ríbezlový koláč s nepečenou plnkou

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

150 gr

Kokosového tuku v bio kvalite

100 gr

Kokosového cukru alebo trstinového

40 gr

Pšenovej múky alebo kurrakanovej

40 gr

Gaštanovej múky

220 gr

Ovsenej múky

Plnka:

100 gr

Bio tofu nigari

1 PL

Marakujovej vlákniny

100 gr

Strúhaného bio kokosu

100 gr

Kokosového cukru

0,5 L

Bio mandľového mlieka

400 gr

Bio kešu orechov

200 gr

Domácich ríbezlí

Príprava

Potrebovala som vymyslieť koláč svieži, rýchly a bez akéhokoľvek mlieka a vajíčka. Korpus som zámerne zvolila z cesta a pečený a s prirodzene bezlepkovými múkami až na ovsenú múku. Ku kompletným nekombinovaným raw koláčom mám v poslednej dobe mierne skeptický postoj čo sa týka kvality surovín. V prvom rade je leto a zdá sa mi divné používať sušené ovocie využívané najčastejšie spolu s orechovinami a semienkami na korpus raw koláčov. A hlavne sporná kvalita týchto surovín ma odrádza od častého používania. Píšem od častého  pretože raz za 2 týždne kúsok takéhoto koláča škodu nenapácha. Mám na mysli dovážané plody z teplých krajín a zadržané zásielky pre obsah  mykotoxínov /aflatoxínov, ochratoxínov/ produktov plesní rodu Aspergillus  flavus/parasiticus. Tejto téme sa budem podrobne venovať v práve pripravovanom blogu. Späť však ku koláču. V plnke som použila maracujovú vlákninu na zahustenie, kokos a 400gr kešu orechov v biokvalite čím sa koláč stáva plný prospešných tukov a minerálov i tu však platí všetko s mierou.Koláč je veľmi sýty a moc moc chutný rozdelila som ho na 12 častí a kalóriami vás strašiť nebudem, stačí však  jeden kúsok na raňajky :).

Postup:

Všetky múky spolu s kokosovým tukom a cukrom vymiesime rukou do tuhšieho cesta. Spracúvame asi 7 minút do hladka. Bochník cesta necháme chvíľu odpočívať. Pripravíme si guľatú formu s priemerom cca 28cm.Cesto vyvaľkáme na papieri na výšku asi 0,7 cm a rozvaľkané cesto rýchlo preklopíme do formy a upravíme prstami okraje. S cestom sa dobre pracuje a ľahko sa tvaruje. Stred prepichneme pár krát vidličkou a zaťažíme cez pečúci papier fazuľkami alebo menšou formou. Pečieme na 170 stupňov celzia cca 15 minút. Korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku tak, že vymixujeme do hladka kešu orechy a ak vymixujeme aj kokos bude konzistencia hladšia. Všetky ingrediencie zmiešame v mise do hladkej masy. Nalejeme na korpus ktorý sme pred tým posypali polovicou ovocia /ríbezlí/ a rovnomerne rozotrieme. Na záver  ozdobíme druhou polovicou ovocia. Ríbezľami, čučoriedkami alebo malinami či iným drobným sezónnym ovocím. Necháme stuhnúť v chladničke či na inom chladnom mieste.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.