Domáci cereálny müsli koláč

Domáci cereálny müsli koláč

Značky

Nie sú pridelené

45

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

90 gr

Sušeného ovocia nesíreneho

20 gr

Kustovnice čínskej

60 gr

Nasekaných pekanových alebo lieskových orechov a surových pistácií

120 gr

Ovsených vločiek

20 gr

Gaštanových vločiek

50 gr

Slnečnicových semienok

250 gr

Masla kravského 82%

80 gr

Trstinového cukru

60 gr

Extrudovanej pšenovej kaše alebo ryžovej kaše

60 gr

Kukuričných lupienkov nalámaných

2 PL

Medu

2 PL

Rraw kakaa alebo obyčajného a môžete použiť aj karob

1 PL

Arašidového masla

Príprava

Rýchly koláč alebo müsli tyčinka /ak ho nakrájate do tvaru tyčiniek :)/ je ďalší zo série čo deťom na raňajky a desiatu, moja takmer denná dilema.  Táto variácia štedrého prísunu orechov a cereálií sa osvedčila a deťom aj dospelákom veľmi chutilo. Výhodou tohto koláčiku je, že presne viete čo bude obsahovať a v akej kvalite orechy a sušené ovocie použijete. Keďže som mal doma slušnú zásobu orechovín a sušeného ovocia urobila som ho bohatý na ingrediencie, nech si tam každý nájde čo má rád.

Postup:

V miske vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do krémovitej konzistencie. Pridáme sušené ovocie, orechy, kustovnicu, semienka slnečnice, kukuričné lupienky,vločky a pšenovú zmes  premiešané v druhej miske. Zmes z oboch misiek  poriadne  premiešame vidličkou. Pridáme kakao, med, škoricu, arašidové maslo a opäť miešame. Vytvorí sa homogénna lepivá hmota ale nie príliš. Zmes položíme na plech /menší formát 25x 35cm/ vyložený  papierom na pečenie a rozotrieme do výšky 2 cm. Dávame pozor aby bol  plát cesta súvislý a pritlačíme, vyrovnáme plochým cukrárskym nožom či latexovou stierkou na vyrovnanie povrchu. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170st.celzia 22 minút. Necháme vychladnúť a po hodine nakrájame na ľubovoľné tvary-kocky či tyčinky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.