Kurkumové maslo s bylinkami

Kurkumové maslo s bylinkami

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

Príprava

Ako si vyrobiť kurkumové maslo s bylinkami

Veľmi jednoduchá a rýchla pomôcka ako si vylepšiť  steak,  rybu alebo dusenú zeleninu v pare či pečené zemiaky v šupke. Je to starý spôsob oživenia s kedysi dekoračným úmyslom 🙂 a inovovaný tak po mojom. Avšak na výbornej chuti to nič nemení  iba k bylinkovému maslu pridáte nastrúhanú čerstvú kurkumu.  Kurkuma dodá jemný nádych pikantnosti, zvýrazní chuť a najlepšie ak ju skombinujete s medvedím cesnakom. O benefitoch kurkumy sa nebudem veľmi  rozpisovať popísala som toho o nich už hodne. Látka kurkumín obsiahnutá v kurkume má silné antioxidačné a antibakteriálne účinky, ktoré znásobíte použitím mletého korenia v jedle. V takejto forme posilníte jedlo o liečivé a ochranné účinky vďaka kurkume a bylinkám  a okrem chuťového a energetického potenciálu masla  zvýšite  komplexnú hodnotu pokrmu.

Potrebujeme:

Kvalitné živočíšne maslo minimálne 80% môže byť aj kozie cca 250gr

Podzemok koreň kurkumy – 2 približne  5cm kúsky, ošúpať a  nastrúhať na jemno

Lyžica nasekaného medvedieho cesnaku alebo naloženého v oleji, môže byť aj pažítka, koriandrová vňať  alebo cesnak s petržlenovou vňaťou

 

Postup:

Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote a vmiešame doň bylinky a nastrúhanú kurkumu. Poriadne vidličkou premiešame v miske a položíme na potravinársku foliu. Vytvarujeme valček široký 4- 5cm, zabalíme a necháme v chladničke stuhnúť. Takto spracované maslo nám vydrží cca 4-5 dní. Po odkrojení vždy dôkladne zabalíme do fólie.  Maslo pokladáme  vždy na horúce jedlo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.