Bochníky zo špaldovej múky plnené pikantnou kapustou

Bochníky zo špaldovej múky plnené pikantnou kapustou

Značky

Nie sú pridelené

40

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

1 ks

Hlávku bielej kapusty

3 PL

Olivového oleja

1 ČL

Cayenského korenia

Trocha

Kurkumy

1/4 ČL

Rasce

Korenie z mlynčeka

Soľ

Cesto:

350 gr

Špaldovej hladkej múky

100 gr

Špaldovej celozrnnej hrubej múky

40 gr

Kvasníc, použila som bio od Rapunzel

50 gr

Živočíšneho masla 82% /používam farmárske alebo Tatra maslo/

1 ks

Žĺtok

3 dcl

Mlieka

1/2 ČL

Soľ

Príprava

Tieto bochníky boli vymyslené z dôvodu odčerpania  zásob kapusty / hrozilo pomrznutie /Keďže som chcela niečo nenáročné, nesladké čo môžem pribaliť dcére na cestu na lyžiarsky vyriešila som to takto. Ešte aj deň po upečení majú výbornú chuť a vraj sú dobré aj  s tamari sojovou omáčkou 🙂 Kapustovú náplň som urobila dosť pikantnú, čo si ale môžete samozrejme prispôsobiť. Z jednej dávky môžete pripraviť cca 16 bochníkov.

Postup:

Kapustu umyjeme, nasekáme na drobno /vyberieme hlúb/ a na olivovom oleji na panvici opečieme spolu s koreninami za občasného miešania cca 20 minút. Prisolíme. Zmes necháme vychladnúť.

Cesto som pripravovala v kuchynskom robote, treba ho dostatočne premiesiť. Do misy  dáme múky, urobíme jamku, nalejeme do nej vlažné mlieko, pridáme rozdrobené kvasnice, môžeme štipku cukru a necháme na teplom mieste  urobiť kvások cca 20 minút. Keď kvások retiazkuje alebo bublinkuje pridáme roztopené nie horúce maslo, žĺtok a všetko dobre vymiesime.Cesto musí byť kompaktné nie ale tvrdé…necháme pod  utierkou vykysnúť na teplom mieste cca hodinu a pol. Z cesta vyvalkáme plát hrubý 0,5cm a nakrájame  na štvorce asi 10x10cm.Do stredu dáme kapustu a konce zformujeme do buchtičky, ktorú položíme na vymastený /olejom/ plech dolu zlepenou stranou a mierne pritlačíme. Povrch potrieme olivovým olejom alebo maslom…pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov celzia asi 25 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.