Takéto milé a chutné srdiečka budú vašim drobcom aj v škole určite chutiť. Opäť zo série desiatové dobroty koláčik z poctivých surovín vyrobené doma a s láskou od mamy. Alebo iného šikovníka v rodine :). Tentokrát v bezlepkovom prevedení s múkami s nízkym obsahom sacharidov ale zato s hodnotným nutričným zastúpením polynenasýtených mastných kyselín, vitamínov E a B, bohatým zastúpením, draslíka, horčíka, fosforu, vápnika, železa, esenciálnych aminokyselín a ďalších živín dôležitých pre zdravý vývin a rast našich detí. Ak zameníte kakao za karob, jogurt za krémový cottage syr, maliny za černice a makadamovú múku za mandľovú, koláčik bude vhodný i pre deti s histamínovou intoleranciou /závisí od tolerancie potravín a aktivity diaminooxidázy v organizme/. Koláčik je kompaktný a nedrobí sa, vydrží cca 3 dni ale najlepší je čerstvý čiže do 24 hod.
Postup:
Pred pečením sa uistite, že všetky suroviny okrem masla majú izbovú teplotu. Maslo rozpustíme a vymiešame v mise spolu s cukrom a vajíčkami. Pridáme jogurt, premiešame, ďalej kakao a múky, prášok do pečiva so sodou bikarbonou. Vymiešame metličkou na hladké cesto a vmiešame celé umyté maliny. Cesto s malinami premiešame zopár krát metličkou aby sa maliny čiastočne rozdelili. Maliny treba pred použitím vysušiť a presvedčiť či vo vnútri nie je voda. Cesto musí byť hustejšie ale musí sa pomaly liať. Naplníme silikonovú formu ľubovoľných jednoduchých tvarov asi do 2/3 a pečieme 30 minúť pri teplote 170stupňov celzia v teplovzdušnej rúre. Po upečení vyklopíme na drevenú dosku a necháme vychladnúť.