Čokomalinové srdiečka bez lepku

Čokomalinové srdiečka bez lepku

Značky

Nie sú pridelené

45

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

150 gr

Šachorovej múky /múka zo zemných mandlí/

40 gr

Makadamovej múky

40 gr

Prosovej, pšenovej alebo teffovej múky

100 gr

Živočíšneho farmárskeho masla 82%

100 gr

Cukru kokosového alebo trstinového

4 ks

Vajíčka

40 gr

Kvalitného kakaa

250 gr

Jogurtu poctivého bieleho použila som od Mliekareň Kopanice Selce

150 gr

Malín umytých a odkvapkaných v sitku

1 ks

Prášok do pečiva

1 ČL

Sódy bikarbóny

Príprava

Takéto milé  a chutné srdiečka budú vašim drobcom aj v škole určite chutiť. Opäť zo série desiatové dobroty koláčik z poctivých surovín vyrobené doma a s láskou od mamy.  Alebo iného šikovníka v rodine :). Tentokrát v bezlepkovom prevedení s múkami s nízkym obsahom sacharidov ale zato s hodnotným nutričným zastúpením  polynenasýtených mastných kyselín, vitamínov E a B, bohatým zastúpením, draslíka, horčíka, fosforu, vápnika, železa, esenciálnych aminokyselín a ďalších živín dôležitých pre zdravý vývin a rast našich detí. Ak zameníte kakao za karob, jogurt za krémový cottage syr, maliny za černice a makadamovú múku za mandľovú,  koláčik bude vhodný i pre deti s histamínovou intoleranciou /závisí od tolerancie potravín a aktivity diaminooxidázy v organizme/. Koláčik je kompaktný a nedrobí sa, vydrží cca 3 dni ale najlepší je čerstvý čiže do 24 hod.

Postup:

Pred pečením sa uistite, že všetky suroviny okrem masla majú izbovú teplotu. Maslo rozpustíme a vymiešame v mise spolu s cukrom a vajíčkami. Pridáme jogurt, premiešame, ďalej kakao a múky, prášok do pečiva so sodou bikarbonou. Vymiešame metličkou na hladké cesto a vmiešame  celé umyté maliny. Cesto s malinami premiešame zopár krát metličkou aby sa maliny čiastočne rozdelili. Maliny treba pred použitím vysušiť a presvedčiť či vo vnútri nie je voda. Cesto musí byť hustejšie ale musí sa pomaly  liať. Naplníme silikonovú formu  ľubovoľných jednoduchých tvarov asi do 2/3 a pečieme 30 minúť pri teplote 170stupňov celzia v teplovzdušnej rúre. Po upečení vyklopíme na drevenú dosku a necháme vychladnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.