Najlepšie čokoperníkové muffiny

Najlepšie čokoperníkové muffiny

60

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

250gr

Maslo

4ks

Vajce

100gr

Nougat cream od Powerlogy alebo kvalitný nugát krém

60gr

Mandľa a mak krém od Powerlogy

80gr

Kvalitné nealkalizované kakao

460gr

Hladká múka pšeničná /použila som od Mulino Marino tipo 0 Furia, dostať v Yeme potravinách

200gr

Kryštálový cukor

400gr

Kefír

200gr

Kyslá smotana

15gr

Kypriaci prášok  do pečiva

1 čajová lyžička

Sóda bikarbóna

1 pol.lyžica

Perníkové korenie

Papierové pevnejšie košíčky na muffiny napr. Tescoma

Príprava

Ako mnoho mojich receptov aj tento vznikol náhodne, potrebovala som minúť zvyšný nugát a mak s mandľami a uvoľniť miesto v chladničke. Inak všetky ingrediencie k výrobe našich obľúbených raňajok boli k dispozícii, cesto bolo hotové za 20minút. Výsledok prekvapil, boli viac ako vynikajúce a aj krásne držali tvar. Čokoholici niečo pre vás! V recepte je opäť menej cukru ako by malo byť,  tak pokojne ,,docukrite“  práškovým ak vám to pýta.

Z tejto dávky vyjde cca 30ks

 

 

Postup:

Maslo s nugátom a mandľovo makovým krémom necháme zmäknúť nad parou, jemne premiešame vidličkou.. Vo veľkej miske/vajdlingu vymiešame vajcia s cukrom, pridáme múky, prášok do pečiva, kakao, perníkové korenie a kubéby z mlynčeka, jemne premiešame 3-4x a pridáme kefír, smotanu a maslo s krémom. Premiešame pomaly trpezlivo varechou, nešľaháme, cesto musí byť hutnejšie ale dá sa miešať, ak nakloníme misku musí sa pohnúť. Ak sú menšie vajcia alebo kefír hustejší,  pridáme pár lyžíc mlieka aby sme mali správnu konzistenciu. Muffinové košíčky dáme do formy a naplníme ich do väčšej polovice cestom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180st celzia 25 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť