Ako mnoho mojich receptov aj tento vznikol náhodne, potrebovala som minúť zvyšný nugát a mak s mandľami a uvoľniť miesto v chladničke. Inak všetky ingrediencie k výrobe našich obľúbených raňajok boli k dispozícii, cesto bolo hotové za 20minút. Výsledok prekvapil, boli viac ako vynikajúce a aj krásne držali tvar. Čokoholici niečo pre vás! V recepte je opäť menej cukru ako by malo byť, tak pokojne ,,docukrite“ práškovým ak vám to pýta.
Z tejto dávky vyjde cca 30ks
Postup:
Maslo s nugátom a mandľovo makovým krémom necháme zmäknúť nad parou, jemne premiešame vidličkou.. Vo veľkej miske/vajdlingu vymiešame vajcia s cukrom, pridáme múky, prášok do pečiva, kakao, perníkové korenie a kubéby z mlynčeka, jemne premiešame 3-4x a pridáme kefír, smotanu a maslo s krémom. Premiešame pomaly trpezlivo varechou, nešľaháme, cesto musí byť hutnejšie ale dá sa miešať, ak nakloníme misku musí sa pohnúť. Ak sú menšie vajcia alebo kefír hustejší, pridáme pár lyžíc mlieka aby sme mali správnu konzistenciu. Muffinové košíčky dáme do formy a naplníme ich do väčšej polovice cestom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180st celzia 25 minút.