Hráškovo špaldové muffiny s marcipánom

Hráškovo špaldové muffiny s marcipánom

Značky

Nie sú pridelené

40

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

250 gr

Špaldovej hladkej múky

50 gr

Mandľovej múky

200 gr

Mrazeného hrášku mierne rozmrazeného

90 gr

Mmarcipánu prírodného mandľového

80 gr

Cukru trstinového

3 dcl

Acidofilného mlieka izbovej teploty

150 gr

Rozpusteného masla

2 ks

Vajcia

40 gr

Bezfosfátového prášku do pečiva

1 ČL

Škorice

Forma na muffiny

Papierové košíčky na muffiny výška 3cm

Príprava

Tieto zelené veselé muffinky potešili hlavne deti. Zabalila  som ich malej do školy,  nech prváčikovia otestujú. Okrem toho, že ich s chuťou pojedli dostali názov ,,ufácke“ 🙂 a nikomu neprekážalo, že je v nich zamaskovaný zelený hrášok. Muffinky sú veľmi jemné a mäkké a cítiť ich mandľami a marcipánom. No a hlavne miesto polovice múky je tam rozmixovaný zelený hrášok. Ten je dôležitý pre zdravé  oči /karotenoidy/ , obsahuje vlákninu, vitamíny skupiny B a ďalšie minerály. Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času. Ocenia ich aj dospelí. Lepšie zelenú ,,UFOnsku“ muffinku  ako horalku, do školy na desiatu.

Postup:

V mise vymiešame rozpustené maslo, vajíčka, cukor a acidofilné mlieko. Pridáme doň múky, prášok do pečiva a škoricu. Premiešame. Zelený rozmrazený hrášok alebo čerstvý vymixujeme s marcipánom na hladkú kašu. Ak robíte  z čerstvého hrášku pridáte  2 lyžice vody. Kaša musí byť jemná, bez šupiek, treba mixovať  dlhšie. Hráškové pyré vmiešame do cesta a dôkladne zapracujeme varechou miešaním. Cesto musí byť hustejšie a musí sa pomaly liať. Košíčky umiestnime do formy a naplníme asi 1cm od okraju cestom. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20-22 minút.  Muffiny vyberieme z formy  poukladáme na tácku, podnos najlepšie drevený a necháme vychladnúť. Z tejto dávky by vám malo vyjsť cca 22 muffiniek.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť