Banánovokokosové srdiečka /bez lepku a mliečnej bielkoviny/

Banánovokokosové srdiečka /bez lepku a mliečnej bielkoviny/

Značky

Nie sú pridelené

40

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

3 ks

Mäkšie banány

4 ks

Vvajíčka

50 gr

Mandľového masla /alebo arašidového/

100 gr

Kokosovej múky

100 gr

Strúhaného kokosu

90 gr

Javorového sirupu

2 dcl

Mandľového mlieka /ak sú vajíčka veľké tak trocha menej/

1 ks

Prášok do pečiva bezfosfátový

Príprava

Tento energeticky  výživný koláčik pre dobrú náladu vás určite poteší. Je v tvare srdiečka takže ho môžete aj  darovať /poteší dvakrátJ/a okrem toho obsahuje veľa príjemných vecí ako tryptofan, minerály, vitamíny a užitočné sacharidy. Koláčik je z druhu jednomiskových. Vyrobíte si ho rýchlo a nezašpiníte veľa riadu.

Postup:

Vo väčšej miske vidličkou roztlačíme banány na kašu. Pridáme vajíčka a mandľové maslo. Metličkou vymiešame na hustý krém. Pomaly vmiešame mandľové mlieko a javorový sirup. Nakoniec vsypeme kokosovú múku, strúhaný  kokos a prášok do pečiva. Cesto musí byť hustejšie nesmie sa liať z lyžice. Formu na srdiečka alebo muffiny podľa potreby vymastíme kokosovým tukom, ak je silikonová netreba.Cesto vložíme do dvoch tretín formy. Pečieme na 170 stupňoch celzia 30 minút. Po upečení ihneď vyklopíme z formy a necháme vychladnúť na mriežke alebo drevenom podklade.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.