Orechovo vanilkové rožky bezlepkové

Orechovo vanilkové rožky bezlepkové

Značky

Nie sú pridelené

50

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

100 gr

Teffovej múky

40 gr

Tapiokovej alebo ryžovej hladkej múky

40 gr

Múky zo zemných mandlí

40 gr

Makadamovej múky

1 ks

Vanilkový struk

50 gr

Mletých vlašských orechov

140 gr

Mäkkého masla 82% živočíšneho

70 gr

Trstinového cukru

1 ks

Vajíčko

Príprava

Tradičná vianočná  maškrta  nesmie chýbať  v predvianočnom ,,sladkom“ menu.  Tieto sú určené nielen pre celiatikov. Sú obohatené makadamovou múkou, ktorá znásobí orieškovú chrumkavú  chuť a dodá telu minerály a vitamíny skupiny B a E. Tiež podobnú službu urobí teffová múka, ktorá je vhodná k zaradeniu do jedálnička  pre najmenšie deti  od 10 mesiacov.  S cestom sa pracuje dobre je kompaktné i keď trocha krehkejšie. Tento recept sa dá urobiť aj bez vajíčka i keď  vajíčko robí cesto kompaktné.  Maslo sa však v tomto recepte nedá nahradiť kokosovým  ani to neskúšajte 🙂

Postup:

Vanilkový struk rozrežeme a špicou noža vyberieme zrniečka vanilky. Pridáme ich k cukru a vymixujeme v mixéri. Cukor bude jemnejší a krásne voňavý. Všetky ingrediencie aby sa lepšie spojili musia mať izbovú teplotu. Maslo musí byť mäkšie. Vymiešame múky s maslom, orechmi  a cukrom vo veľkej miske a podľa potreby pridáme vajíčko. Miešame ručne do 10 minút.  Cesto bude mastnejšie a celistvé, nesmie sa drobiť.  Zabalíme ho do fólie a dáme na 3 hodiny do chladničky.  Dosku poprášime  teffovou múkou a cesto rozdelíme na menšie kúsky. Vytvarujeme  rožky  a poukladáme na plech.  Môžete použiť papier na pečenie. Z tejto dávky vyšlo 28 kúskov. Pečieme v rúre na 170 stupňoch cca 15 minút. Tieto  som po dopečení neobalila zbytočným  práškovým  cukrom,  je to na vás 🙂

2 Odpovede

  1. Zdravim, bude mozne nahradit maslo v recepte na bezlepkove vanilkove rozky alsanom? Pisete, ze kokosovym sa nahradit neda.
    Dakujem

    1. Dobrý večer, nie ani Alsanom, okrem toho je to jeden z najhorších tukov na trhu, písala som v minulosti článok o Alsane.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť