Pesto s čiernych olív

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

300 gr

Kvalitné čierne olivy

5 strúčiky

Cesnak

50 gr

Slnečnicových semienok

1 PL

Petržlenová vňať

Čerstvý tymián

Mleté korenie z mlynčeka

Morská soľ jemná

1 PL

Paradajkový ocot

Olivový olej panenský

Príprava

Všetko spolu vymixujeme v mixéry a uzatvoríme v sklenenej nádobe v chladničke.

Toto pesto  využívam ako prílohu k opečenému chlebu, grilovanému mäsu, do listových zelených šalátov. Ak k tomu pridáte kapary, sardelky – ančovičky a miesto octu  citrón, vznikne vám talianska klasická pochúťka tapenáda. Tá sa natiera predovšetkým na opečenú bagetu alebo sa konzumuje spolu s pizza chlebom.

O význame olív sa nebudem veľmi rozpisovať, plno minerálov, vápnik, vitamín A, E, železo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť