Zeleninový krém/hokkaido, červená šošovica, romanesco/so zázvorovým olejom

Zeleninový krém/hokkaido, červená šošovica, romanesco/so zázvorovým olejom

Značky

Nie sú pridelené

50

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

1 ks

Tekvica hokkaido

150 gr

červená šošovica

1 ks

Romanesco alebo karfiol

Rasca celá, horčicové semienko, koriander rozomlieť v mažiari

Štipka

Chilli mleté

Štipka

Škorica

5 PL

Olivový olej

Soľ

Zázvorový olej

Príprava

S touto tekvičkou mám skúsenosti  viac ako 10 rokov a podarilo sa mi vytvoriť veľa chutných pochúťok či pečených, varených, chutney, nátierok  využitie je naozaj široké. Ponúkam vám moje 3 osvedčené recepty ľahko stráviteľné s pozitívnym účinkom na naše zdravie. Hneď na začiatku chcem upozorniť, že táto tekvička sa nešúpe a treba využiť aj  dobre umytú vrchnú vrstvu. Konzumovať sa môžu aj semienka pre vysoký obsah zinku treba ich však poriadne vymixovať zvlášť s trochou vývaru z tekvice. Obsahuje vitamín C,E, veľa betakaroténu, vápnik, fosfor, železo, veľa draslíku a málo sodíka, čo je ideálny pomer pri prevencii kardiovaskulárnych ochorení. Taktiež vlákninu  pre obsah polysacharidov je ideálna pre diabetikov. Vláknina udržuje zase v kondícii hrubé črevo. Podľa tradičnej čínskej medicíny ovplyvňuje činnosť pankreasu, sleziny a žalúdka. Myslím, že ju treba naozaj oceniť ako výbornú potravinu k prevencii v boji s civilizačnými chorobami.

Vo vyššom hrnci na oleji zohrejeme koreniny otvorí sa chuť a vôňa korenia a pridáme nasekanú hokkaido, červenú šošovicu, vodu a varíme pod pokrývkou cca 20 minút. Pridáme na ružičky rozdelený umytý romanesco a varíme ďalších 10-15minút. Vymixujeme ponorným mixérom a dochutíme soľou a  zázvorovým olejom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť