Zeleninový koláč s pohánkovou múkou

Zeleninový koláč s pohánkovou múkou

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

3ks

Vajíčka

Jogurt

Mlieko 3dcl

Parmezán strúhaný na hrubo

1ks 150-170gr

2 PL

Biele korenie mleté

Soľ

1 ks

Červená cibuľa

1/2 PL

Kurkuma

2 PL

Olivový olej

1 ks

Žltá paprika

15ks

ružičkový kel

1 ks

Cuketa

120 gr

Biele mandle

4-5 lístkov

Medvedí cesnak

250 gr

Pohánková krupica

Príprava

Tento recept pôvodne pochádza z oblasti Trentina, volajú ho smaccafam a nie je zeleninový ale používajú doň klobásku /salsiccia/ alebo párok…Ja som vytvorila viac variáciíí a toto je jedna z nich, kde som použila kurkumu, ružičkový kel, medvedí cesnak, mandle a polku som posypala na žiadosť rodinných mäsožrútov domácou slaninkou ako máte možnosť vidieť na priložených foto… Nepochybne výživná a dobrá vecička.

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme kurkumu, červenú cibuľku nakrájanú na kolieska, žltú papriku nakrájanú na kúsky a krátko orestujeme pridáme ružičkový kel  a 5 minút trocha podusíme pod pokrievkou. V mise zmiešame jogurt, vajíčka a mlieko a pomaly prisypeme a vmiešame múku. Pridáme na hrubo nastrúhanú cuketu, nasekané mandle, medvedí cesnak, parmezán a primiešame opečenú zmes z panvice. Celú masu dochutíme korením a soľou a vlejeme do keramického pekáča alebo do kameninového  vymasteného olejom a vysypaného pohánkovou krupicou. Povrch posypeme  celými  mandľami. Pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 40 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.