Voňavé slivkové crumble /gluten free/

Voňavé slivkové crumble /gluten free/

Značky

Nie sú pridelené

20

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

600 gr

Zrelých sliviek bez kôstky

3-4 hviezdičky

Badián

1 gr

Aníz

2 ks

Škorica celá

1 gr

Sladké drievko

60 gr

Cukor trstinový

1,5 dcl

Červené víno

Jednu kávovú lyžičku

Klinčeky

Na mrveničku:

75 gr

Maslo ghí

80 gr

Gaštanová múka

75 gr

Ovsené vločky

80 gr

Mandľová múka

40 gr

Cukor trstinový

90 gr

Orechy vlašské sekané na hrubo

Príprava

Crumble je jednoduchý a mimoriadne chutný dezert alebo skôr ,,hlavný chod”, pôvodom z V.Británie. Jeho základ tvorí sezónne ovocie, obilniny, oriešky a koreniny. A keďže práve začína sezóna sliviek, vyskúšajte takúto ,,inú”, zaujímavú sladkosť. S týmto receptom konkrétne, mám výborné skúsenosti, robili sme ho na kurzoch varenia a taktiež sme ho podávali v sezóne jeseň 2015, v reštaurácii Mercado v Auparku v BA  /tam boli súčasťou receptu dule, ktoré budú dostupné až neskôr/.  Na mrveničku som použila múky a obilniny s vysokým obsahom rozpustnej a nerozpustnej vlákniny. Cukor do základu dávať nemusíte, pokiaľ sú slivky dostatočne zrelé a sladké.  Pridaním surovín s obsahom  vlákniny a úsporným  obsahom jednoduchých cukrov, znížite glykemický index jedla.  Dávka pre 5-6 osôb.

 

Postup:

Slivky umyjeme, vykôstkujeme, rozkrojíme na štvrtky a prudko povaríme na panvici s koreninami, vínom a cukrom, približne 8-10min. Zredukovanú tekutinu a ovocie dáme do keramickej nádoby na pečenie. Vyberieme škoricu a badián. Mrveničku vypracujeme prstami v miske a nanesieme na ovocie. Pečieme teplovzdušnej rúre 30 minút na 170st.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.