Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou

Vegánsky čokoládový raw koláč s kustovnicou

Značky

Nie sú pridelené

30

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

Korpus:

200 gr

Datlí v bio kvalite bez kôstky

80 gr

Sliviek sušených bez kôstky v bio kvalite

80 gr

Napučanej kustovnice goji v bio kvalite

100 gr

Mandlí

30 gr

Pekanových orechov /môžete použiť aj kešu/

Krémová časť:

800 gr

Tofu bieleho jemného použila som od Soja produkt sú to GMO free potraviny

1 dcl

Mandľového mlieka

6 PL

Kakaového raw prášku v bio kvalite

300 gr

Tmavej kvalitnej čokolády min 40%

1 PL

Kokosového tuku

1 dcl

Javorového sirupu

Štipku soli

Príprava

Nepečený ,,raw“ koláčik a navyše vegánsky v tejto úprave… jeho história je viac ako 10 ročná. Pripravili sme ho pre našu  vegetariánsku reštauráciu /dnes už minulosťou/ a bol v 2 verziách  aj s ricottou a mascarpone  aby sme ľuďom predstavili goji – kustovnicu a iné zaujímavé novinky. Vtedy tieto potraviny iba prichádzali na náš trh a dodával nám ich pán Planieta z Planeta food. Takže teraz po rokoch vyskúšajte opäť ako chutil…:)

Postup:

V kuchynskom robote alebo  vo výkonnom mixéry vymixujeme spolu sušené ovocie, napučanú kustovnicu a orechy s mandľami. Vznikne nám hustá lepivá zmes , ktorú rovnomerne roztlačíme v tortovej forme na výšku cca 1cm. Opäť v robote vymixujeme tofu, javorový sirup, mlieko z mandlí a kakao. Medzitým si spolu s kokosovým tukom vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu  a pomaly za stáleho miešania  lejeme do zmesi. Vznikne nám hustejší krém, ktorý v chlade ešte viac stuhne. Zmes natrieme na základnú krustu a môžeme ozdobiť zrnkami kustovnice. Necháme stuhnúť v chladničke pár hodín. Z tohto koláča vznikne 8 veľkých porcií a keďže je sýty odporúčam nakrájať ho na 12 častí. Koláč je finančne dosť náročný  nákup surovín  v bio kvalite presiahne 20 eur ale občas ho pripraviť  stojí zato…:).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť