Tekvicové muffiny zo špaldovej múky so zázvorom

Tekvicové muffiny zo špaldovej múky so zázvorom

Značky

Nie sú pridelené

50

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

150 gr

Hokkaido tekvice

200 gr

Žltej tekvice olúpanej, nasekáme na kocky

2 dcl

Vody

200 gr

Trstinového cukru

1/2 ČL

Škorice

4 ks

Vajíčka celé

230 gr

Masla 83% kvalitného kravského zmäknutého

0,3 L

Acidofilného mlieka

580 gr

Špaldovej múky hladkej

30 gr

Očisteného nasekaného zázvoru

2 PL

Prášku do pečiva

2 PL

Sódy bikarbony

Štipka soli

Príprava

Posledný zo série tekvičkových receptov je robený na mieru pre moje baby, ktoré muffiny ,,môžu“ hlavne tá najmenšia a keďže je prváčka a robím jej desiate tak takýto pokus som vymyslela. Muffiny sú jednoduché a v tejto úprave chutné, zdravé, tekvica je príjemne sladká a školáčka nepostrehla veľmi ani ten zázvor. Robila som dva druhy, do jednej dávky som dala jačmenný slad a do druhej trstinový cukor môžete si vybrať ako muffiny osladíte. Ku sladu som pridala viac škorice a kardamonu aby som potlačila mierne zvláštnu chuť sladu. Oceňujem sviežu zázvorovú chuť v kombinácii s tekvicou.

Príprava:

Nasekané tekvice dáme do menšieho hrnca zalejeme vodou a pridáme škoricu alebo všetky korenia ak budeme používať slad miesto cukru. Podusíme pod pokrievkou asi 30 minút kým tekvice, nezmäknú a voda sa takmer z dvoch tretín neodparí. Pridáme slad a rozmiešame ho v tekvicovej zmesi, pridáme čerstvý zázvor a zmes premixujeme tyčovým mixérom do kašovitej konzistencie. Necháme vychladnúť. V mise vymiešame zmäknuté maslo, vajcia, trstinový cukor /ak používame slad tak cukor už nepridávame/ pridáme acidofilné mlieko. Ďalej pridáme múku, prášok do pečiva, sodu, štipku soli a nakoniec vmiešame  vychladnutú tekvicovú zmes. Všetko poriadne premiešame aby sa suroviny spojili. Zmes nalievame do muffinových foriem s výškou min. 3cm vystlaných košíčkami s výškou 3cm a priemerom 5cm. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 stupňoch celzia cca 25 až 30 minút. Muffiny sa musia mierne nafúknuť a cesto musí byť vnútri prepečené /skúste špáradlom/.Vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Z tejto dávky vyjde cca 30ks .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.