Špenátova nátierka s korením garam masala

Špenátova nátierka s korením garam masala

Značky

Nie sú pridelené

15

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

300 gr

Listový špenát

1 gr

Maslo

3 strúčiky

Cesnak

100 gr

Uvarené pšeno

100 gr

Pór nasekaný na kúsky

Soľ

200 gr

Shitaké huby

50 gr

Kukuričná krupica - polenta

Pár kvapiek

Ume ocot a sójová omáčka

2 PL

Olivový olej

Príprava

V tomto recepte je použité korenie garam masala. Zmes voňavého indického  korenia  sa dá použiť v rozličných ázijských pokrmoch s mäsom, jogurtom a zeleninou. Ak ste presvedčení, že ho už nikdy nepoužijete nahraďte  ho  v tomto recepte škoricou, kardamonom, rímskym kmínom  a trocha chilli.

Na  panvici zohrejeme olej a pridáme garam masala, počkáme kým sa korenie trocha ohreje, pridáme cesnak, pór a huby shitaké. Keď huby pustia vodu prisypeme k zmesi  trocha polenty /podľa potreby/a premiešame. Krátko povaríme a na záver pridáme umytý špenát. Varíme cca 3-5 minút. Dochutíme soľou a octom a rozmixujeme nahrubo vymixujeme po vychladnutí. Potom primiešame do mäkka uvarené pšeno a dochutíme sójovou  omáčkou ja na používam Tamari alebo Johsen shoyu.

Ďalšie využitie tejto nátierky je že  sa dá použiť okrem variácie na chleba  ako príloha k steaku alebo k pečenému syru či tofu .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť