Rýchly ríbezlový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom

Rýchly ríbezlový a čučoriedkový koláč s kokosovým mliekom

Značky

Nie sú pridelené

50

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

200 gr

Špaldová múka hladká

100 gr

Mandľová jemná múka hladká

100 gr

Maslo živočíšne 82% rozpustené nie však horúce

125 gr

Trstinový alebo kokosový cukor

4 ks

Vajcia izbovej teploty

360 gr

Kokosové ,,mlieko” použila som bio /bez aditív/ a rozmiešala som ho do hladka

2 plné lyžice

Strúhaného kokosu

12-14 gr

Prášok do pečiva bezfosfátový

0,5 kg

Ovocia umytého a odkvapkaného /ríbezle, marhule, čučoriedky, slivky/

30 gr

Kokosový cukor na posypanie

Vanilka bourbon kávová lyžička

2 koláčové guľaté formy s priemerom 24-26cm

Príprava

Rýchly koláč jednomiskový,  jemný, nadýchaný,  plný ovocných chutí sa takto ,,zadaril“ ako to už býva náhodou. Nenašla som doma acidofilné mlieko, maslo a cukor boli už v procese šľahania. Použila som teda kokosové mlieko z plechovky s dužinou a tukom. Predtým som ho však rozmiešala habarkou 🙂 Vynikajúco sa chuťovo doplnilo s mandľovou múkou a pre istotu som pridala ešte trocha strúhaného kokosu. Ovocie môžete použiť rôzne, malo by byť  však ľahšie aby nekleslo na dno. Ríbezle, maliny, moruše, čučoriedky, kúsky marhúľ. Cesto môžete vyrobiť i v bezlepkovej verzii odporúčam mandľovú múku, múku zo zemných mandlí a teffovú alebo gaštanovú na tretiny. Koláče nakrájajte na 24ks /2 formy/ porcia bude obsahovať iba 7gr cukru.

 

Postup:

Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. V miske vymiešame roztopené maslo s cukrom, pridáme vajíčka a prešľaháme metličkou. Pridáme múky, vanilku, kokos, prášok do pečiva a kokosové mlieko. Premiešame pomaly drevenou varechou do hladka. Cesto musí byť hustejšie ale mierne sa musí liať. Formy si vymastíme maslom. Cesto nalejeme do formy a rovnomerne rozotrieme. Na povrch poukladáme ovocie. Na záver posypeme kokosovým cukrom rozmiešaným  s troškou mandľovej múky.

Pečieme na 180 stupňoch v teplovzdušnej rúre 35 – 40minút. Z dávky upečieme 2 koláče.

4 Odpovede

  1. Dobrý den Silvia,
    můžu se prosím zeptat, tento recept je uveden v bezlepkových receptech, ale je použita špaldová mouka, tak stejně i v batátových pagáčkách🤔 … Tak jsem trochu zmatená, zda se dá použít i pro bezlepkáře?
    Moc děkuji za odpověď i inspiraci 🙂

    Petra K.

    1. Dobrý deň, už som to upravila. Nie je to pre bezlepkových, to keď sa robil nový blog, chalani ITčkári priradili omylom do tejto kategórie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.