Rýchly koláč jednomiskový, jemný, nadýchaný, plný ovocných chutí sa takto ,,zadaril“ ako to už býva náhodou. Nenašla som doma acidofilné mlieko, maslo a cukor boli už v procese šľahania. Použila som teda kokosové mlieko z plechovky s dužinou a tukom. Predtým som ho však rozmiešala habarkou 🙂 Vynikajúco sa chuťovo doplnilo s mandľovou múkou a pre istotu som pridala ešte trocha strúhaného kokosu. Ovocie môžete použiť rôzne, malo by byť však ľahšie aby nekleslo na dno. Ríbezle, maliny, moruše, čučoriedky, kúsky marhúľ. Cesto môžete vyrobiť i v bezlepkovej verzii odporúčam mandľovú múku, múku zo zemných mandlí a teffovú alebo gaštanovú na tretiny. Koláče nakrájajte na 24ks /2 formy/ porcia bude obsahovať iba 7gr cukru.
Postup:
Ovocie umyjeme a necháme odkvapkať. V miske vymiešame roztopené maslo s cukrom, pridáme vajíčka a prešľaháme metličkou. Pridáme múky, vanilku, kokos, prášok do pečiva a kokosové mlieko. Premiešame pomaly drevenou varechou do hladka. Cesto musí byť hustejšie ale mierne sa musí liať. Formy si vymastíme maslom. Cesto nalejeme do formy a rovnomerne rozotrieme. Na povrch poukladáme ovocie. Na záver posypeme kokosovým cukrom rozmiešaným s troškou mandľovej múky.
Pečieme na 180 stupňoch v teplovzdušnej rúre 35 – 40minút. Z dávky upečieme 2 koláče.
4 Odpovede
Dobrý den Silvia,
můžu se prosím zeptat, tento recept je uveden v bezlepkových receptech, ale je použita špaldová mouka, tak stejně i v batátových pagáčkách🤔 … Tak jsem trochu zmatená, zda se dá použít i pro bezlepkáře?
Moc děkuji za odpověď i inspiraci 🙂
Petra K.
Dobrý deň, už som to upravila. Nie je to pre bezlepkových, to keď sa robil nový blog, chalani ITčkári priradili omylom do tejto kategórie.
Moc děkuji za vysvětlení :-), našla jsem jich právě v této kategorii více se špaldou :-).
Vďaka za upozornenie, musím to všetko prejsť.