Veľkosť tohto koláča je naozaj XL, robila som ho na veľký hlboký typizovaný plech do rúry a váži vyše 2,5kg. Ideálne tak pre sedemčlennú rodinu alebo hladnú návštevu. Ak ste štyria urobte polovičnú dávku. Múky je tu pomenej a je v celozrnnej forme aby bol dostatok vlákniny a bielkoviny zaisťuje veľa tvarohu, ricotty a jogurtu. Pomer medzi tvarohmi dodržte a ak chcete vylúčiť 1 druh tvarohu tak potom nechajte iba hladkú ricottu. Ovocie dobre umyte a nechajte odkvapkať v sitku. Ak dáte ovocie s vyšším obsahom vody môžete pridať viac gaštanovej múky, ktoré si poradí s vlhkosťou pri pečení.
Príprava:
Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Intenzívne vyšľaháme cukor s rozpusteným maslom a vajíčkami na hladký krém . Môžete použiť aj kuchynský robot a vajíčka postupne do maslovo-cukrového krému zašľahať. Pridáme tvaroh a ricottu a jogurt a vymiešame. Postupne prisypeme múky s práškom do pečiva a vypracujeme hustejšie cesto avšak mierne tekuté. Na vymastený plech maslom a vysypaný hrubou špaldovou múkou prejeme cesto. Povrch rovnomerne rozotrieme a navrstvíme naň husto ríbezle a reborboru. Rebarboru môžeme poukladať do kociek aby sa koláč lepšie krájal. Ríbezle posypeme kokosovým cukrom. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry pri teplote 180st. na 50 minút. Koláč po upečení necháme vychladnúť cca 1 hodinu a krájame na kocky.