Ríbezlovo tvarohový koláč s rebarborou

Ríbezlovo tvarohový koláč s rebarborou

Značky

Nie sú pridelené

70

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

500 gr

Červených ríbezlí

200 gr

Rebarbory olúpeme a nakrájame na kúsky dlhé cca 4cm

250 gr

Masla 82% živočíšneho zmäknutého

200 gr

Trstinového cukru

60 gr

Kokosového cukru na posypanie povrchu

7 ks

Vajíčok

300 gr

Klasického tvarohu

500 gr

Ricotty

200 gr

Jogurtu bieleho

300 gr

Celozrnnej hrubej špaldovej múky

150 gr

Hladkej špaldovej múky

70 gr

Gaštanovej múky

2 ks

Bezfosfátové prášky do pečiva

Príprava

Veľkosť tohto koláča je naozaj XL, robila som ho na veľký hlboký typizovaný  plech  do rúry a váži vyše 2,5kg.  Ideálne tak pre  sedemčlennú rodinu alebo hladnú návštevu.  Ak ste štyria  urobte polovičnú dávku. Múky je tu pomenej a je  v celozrnnej forme aby bol dostatok vlákniny a bielkoviny zaisťuje  veľa tvarohu, ricotty a jogurtu. Pomer medzi tvarohmi dodržte a ak chcete vylúčiť 1 druh tvarohu tak potom nechajte iba hladkú ricottu. Ovocie dobre umyte a nechajte odkvapkať v sitku. Ak dáte ovocie s vyšším obsahom vody môžete pridať viac gaštanovej múky, ktoré si poradí s vlhkosťou pri pečení.

Príprava:

Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu.  Intenzívne vyšľaháme cukor s rozpusteným maslom a vajíčkami na hladký krém . Môžete použiť aj kuchynský robot a vajíčka postupne do maslovo-cukrového krému zašľahať. Pridáme tvaroh a ricottu a jogurt a vymiešame. Postupne prisypeme múky s práškom do pečiva a vypracujeme hustejšie cesto avšak mierne tekuté.  Na vymastený plech maslom a vysypaný hrubou špaldovou múkou prejeme cesto. Povrch rovnomerne rozotrieme  a navrstvíme naň  husto ríbezle a reborboru. Rebarboru môžeme poukladať do kociek aby sa koláč lepšie krájal. Ríbezle posypeme kokosovým cukrom. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry  pri teplote 180st. na 50 minút. Koláč po upečení necháme vychladnúť cca 1 hodinu a krájame na kocky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.