Quiche z tekvíc s kozím syrom a červeným hroznom

Quiche z tekvíc s kozím syrom a červeným hroznom

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

430 gr

Ddomáceho lístkového cesta na quiche s priemerom 28cm

420 gr

Varenej tekvice hokkaido

2 dcl

Vody

Malý zväzok

Tymiánu a trocha nasekaného ligurčeka

5 ks

Nového korenia

1 ČL / 1 gr

Masla

200 gr

Čerstvého mäkkého kozieho syru

200 gr

Kozieho jogurtu

2 ks

Vajíčka

50 gr

Mletých vlašských orechov

5 gr

Kuzu škrobu

150 gr

Menšia cuketa

80 gr

Menší strapec červeného hrozna

1 gr

Anízu

Mleté čierne korenie z mlynčeka

Himalájska soľ

Príprava

Koláč s typickou  jesennou atmosférou. Zasýti a poteší v sychravom počasí a  ak ho budete piecť neprežeňte to so soľou. Chuť  hokkaido tekvice je výrazná ale lahodná aj vďaka chutnej krémovej konzistencii kozieho syru, v slušnej harmónii s hroznom a v závere možno nájdete vlašský orech :). Skúste prekvapiť návštevu takýmto koláčom, dobré pečenie.

Postup:

Menšiu tekvicu hokkaido umyjeme, nešúpeme a nakrájame na kúsky. Dáme do malého hrnčeka, pridáme vetvičky tymiánu, ligurček,  nové korenie, garam masalá , zalejeme vodou  a podusíme pod pokrievkou do mäkka. Voda sa musí takmer odpariť. Po vymixovaní zostane hustá kaša. Pred mixovaním ponorným mixérom vyberieme korenie a stonky z tymiánu. Necháme vychladnúť. Do misky rozbijeme 2 vajcia,  pridáme syr a jogurt, nastrúhanú cuketu na hrubo  aj so šupkou, kuzu škrob a premiešame. Dochutíme korením a soľou. Na pomúčenej doske, vyvaľkáme cesto do výšky 4-5mm. Na  pomúčenie použite kvalitnú celozrnnú múku napríklad špaldovú, grahamovú, ovsenú. Lístkové cesto dáme do formy a nalejeme naň  tekvicovú zmes. Na povrch poukladáme pár koliesok cukety a hrozno. Pečieme pri teplote 170st. celzia v teplovzdušnej rúre  50 minút.  Po upečení necháme úplne vychladnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.