Koláč s typickou jesennou atmosférou. Zasýti a poteší v sychravom počasí a ak ho budete piecť neprežeňte to so soľou. Chuť hokkaido tekvice je výrazná ale lahodná aj vďaka chutnej krémovej konzistencii kozieho syru, v slušnej harmónii s hroznom a v závere možno nájdete vlašský orech :). Skúste prekvapiť návštevu takýmto koláčom, dobré pečenie.
Postup:
Menšiu tekvicu hokkaido umyjeme, nešúpeme a nakrájame na kúsky. Dáme do malého hrnčeka, pridáme vetvičky tymiánu, ligurček, nové korenie, garam masalá, zalejeme vodou a podusíme pod pokrievkou do mäkka. Voda sa musí takmer odpariť. Po vymixovaní zostane hustá kaša. Pred mixovaním ponorným mixérom vyberieme korenie a stonky z tymiánu. Necháme vychladnúť. Do misky rozbijeme 2 vajcia, pridáme syr a jogurt, nastrúhanú cuketu na hrubo aj so šupkou, kuzu škrob a premiešame. Dochutíme korením a soľou. Na pomúčenej doske, vyvaľkáme cesto do výšky 4-5mm. Na pomúčenie použite kvalitnú celozrnnú múku napríklad špaldovú, grahamovú, ovsenú. Lístkové cesto dáme do formy a nalejeme naň tekvicovú zmes. Na povrch poukladáme pár koliesok cukety a hrozno. Pečieme pri teplote 170st. celzia v teplovzdušnej rúre 50 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.