Toto jednoduché a veľmi chutné jedlo som vymyslela pre našu domácu adolescentku, ktorá teraz pestuje lásku na tajňačku k ,,fastfúdu” a ja som sa rozhodla, že to nebude mať také jednoduché. Nechala som ju urobiť obľúbené chrumkavé placky ale na môj spôsob. Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov dokonca železo. Trocha sme to obohatili špaldovou celozrnnou hladkou múkou ale ak chcete bezlepkovú formu jedla použite pohánkovú hladkú múku, ktorá lepok neobsahuje. Vajíčko a jogurt môžete tiež vynechať, cícerová múka nabobtná, urobí cesto dostatočne kompaktné a budete mať vegánsku variantu pokrmu.
Mahá korenie polovica lyžičky – pripravte si ho z horčicových semienok, rasce a koriandra zvýrazní výborne chuť zeleniny. Pomer: 1 lyžica rasce, pol lyžičky koriandra, 1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Miesto rasce sa používa kumín ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje častokrát.
Postup: kapustu a zemiaky nasekať v mixéry ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trocha hustejšie cesto ako na klasické placky. Pečieme pomaly na panvici /každá strana 3-4 minúty/ v malom množstve olivového oleja /môžete aj na bravčovej masti, prepustenom masle apod./ a necháme odsať prebytočný olej na servítke.
Odporúčam si k nim urobiť dresing z jogurtu, horčicového prášku a korenia garam masala.