Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

Placky z červenej kapusty s cícerovou múkou

10

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

600 gr

Červená kapusta

2 ks

Veľké zemiaky

150 gr

Cícerová múka

150 gr

Špaldová celozrnná múka

1 ks

Vajce

1 ks

Cibuľa

3 ks

Strúčiky cesnaku

1 CL

Senovka grécka

štipka

Sóda bikarbóna

150 gr

Biely jogurt

Pár semienok černušky

Soľ

1CL

Mahá korenie

Príprava

Toto jednoduché a veľmi chutné jedlo som  vymyslela pre našu domácu adolescentku,  ktorá teraz pestuje lásku na tajňačku  k ,,fastfúdu”  a ja som sa rozhodla, že to nebude mať také jednoduché. Nechala som ju urobiť obľúbené  chrumkavé placky ale na môj spôsob. Použili sme cícerovú múku, ktorá je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B vrátane folátov, plno minerálov dokonca železo. Trocha sme to obohatili špaldovou celozrnnou hladkou múkou ale ak chcete bezlepkovú formu jedla použite pohánkovú hladkú múku, ktorá lepok neobsahuje. Vajíčko a jogurt môžete tiež vynechať, cícerová múka nabobtná, urobí cesto dostatočne kompaktné a budete mať vegánsku variantu pokrmu.

Mahá korenie polovica lyžičky – pripravte si ho z horčicových semienok, rasce   a koriandra zvýrazní výborne chuť zeleniny.  Pomer: 1 lyžica rasce, pol lyžičky koriandra, 1 lyžica horčicových semienok. Všetko roztlačiť dôkladne v mažiari. Miesto rasce sa používa  kumín ale jeho ostrá chuť veľmi európskemu vkusu nevyhovuje častokrát.

Postup: kapustu  a zemiaky nasekať v mixéry  ale nie na kašu, pridať cibuľu a cesnak. V mise zmiešame všetky ingrediencie spolu a vytvoríme trocha  hustejšie cesto ako na klasické placky. Pečieme  pomaly  na panvici /každá strana 3-4 minúty/ v malom množstve olivového oleja /môžete aj na bravčovej masti, prepustenom masle apod./ a necháme odsať prebytočný olej na servítke.

Odporúčam  si k nim urobiť dresing z jogurtu, horčicového prášku a korenia garam masala.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť