Pesto zo sušených paradajok

Pesto zo sušených paradajok

Značky

Nie sú pridelené

10

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

cca 20 ks

Sušené paradajky

1 citrón

Citrónová šťava

1 dcl

Olivový olej panenský

5 strúčikov

Cesnak roztlačiť

Mleté korenie z mlynčeka

Oregano alebo bazalka

Soľ

Príprava

Tento recept mám od kamarátovej mamy zo Sardínie, keď  som  mala alergickú reakciu po úhorovi v octovom náleve ,, kurírovala“  ma rizotami ,, in bianco“ a neskôr aj takýmto zo sušenými paradajkami.

Sušené paradajky ponorte do vody v hrnci dostatočne veľkom a pridajte citrónovú šťavu. Nechajte prevrieť 5 minút. Paradajky scedíme a necháme vychladnúť. V miske si pripravíme marinádu z oleja, cesnaku a oregána. Paradajky marinujeme aspoň 12 hodín najlepšie cez noc v chladničke. Zlejte marinádu a paradajky v mixéry vymixujte. Uzavrite do sklenenej nádoby. Môžete ho  použiť ako základ k cestovinám tak, že na panvicu dáte olej, cesnak, lyžicu pesta, ohrejete a pridáte scedené uvarené cestoviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.