Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Značky

Nie sú pridelené

10

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

50 listov

Medvedí cesnak

5 strúčikov

Cesnak

1,5-2 dcl

Olivový olej panenský

1/2 ČL

Kurkuma

1/2 ČL

Hrubozrnná morský soľ

Príprava

Medvedí  cesnak natrháme na menšie kúsky  a  spolu s cesnakom vložíme do mažiara /alebo mixéra/, pridáme kurkumu  roztlčieme na pastu. Zmes dáme do sklenenej nádoby zalejeme olejom a zasypeme soľou. Takto upravené pesto nám vydrží v chladničke aj pol roka kým sa neminie.

Využitie: pridávame do polievok na záver po vypnutí polievky, do  nátierok a slaných koláčov a quiche-ov. Takto upravené pesto v kombinácii napríklad s bielou reďkovkou urýchľuje trávenie mäsitých jedál a znižuje  hladinu cholesterolu. Medvedí cesnak obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, selén, má antioxidačné, antibakteriálne, imunostimulačné účinky. Nasekaný ho môžete skladovať  tiež v mrazničke, v plastovej nádobe či vo vrecku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.