Makový koláč s morušami zo špaldovej múky

Makový koláč s morušami zo špaldovej múky

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

350 gr

Polohrubej špaldovej múky

100 gr

Hrubej špaldovej múky celozrnnej

1 ČL

Prášku do pečiva

180 gr

Mäkkého masla

2 dcl

Mlieka

3 PL

Trstinového cukru

3 PL

Pomletého maku

2 ks

Vajcia

200 gr

Moruší

Maslo na vymazanie keramickej formy

Príprava

Tento koláč je veľmi jednoduchý aj pre začiatočníkov, všetko sa mieša sa v jednej miske. Použila som moje obľúbené moruše ale môžete použiť aj čerstvé  čučoriedky alebo maliny s makom celkom synchronizujú. Múky som už tradične namiešala a miesto klasického cukru som použila trstinový. Tento koláč je z praktickej kategórie raňajkových  do ruky do auta, keď sa ráno nestíha alebo miesto keksíkov na olovrant v prírode či na ihrisku.

Príprava:

V miske vymiešame celé vajíčka s maslom, postupne pridáme trstinový cukor, vlažné mlieko, obe múky  s práškom do pečiva, mak a poriadne premiešame na hustejšie cesto aby sa všetky zložky spojili. Ak je cesto veľmi husté zriedime ho troškou mlieka. Malo by sa dať naliať do formy. Použijeme keramickú vyššiu formu alebo pekáč rozmer približne 30x 20cm. Cesto nalejeme do maslom vymazanej formy a na povrch poukladáme moruše alebo iné ovocie. Dáme piecť do teplovzdušnej rúry vyhriatej na 180 stupňov celzia. Pečieme cca 40 minút a krájame až po vychladnutí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.