Makové muffiny s mrkvou a malinami

Makové muffiny s mrkvou a malinami

Značky

Nie sú pridelené

50

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

300 gr

Roztopeného masla farmárskeho 82% živočíšneho tuku

5 ks

Vajec izbovej teploty

300 gr

Trstinového alebo obyčajného cukru

260 gr

Makovej múky – nie mak

60 gr

Gaštanovej múky

260 gr

Špaldovej múky

280 gr

Na jemno nastrúhanej surovej mrkvy alebo na kašu rozmixovanej

20 gr

Čerstvého zázvoru rozmixovať spolu s mrkvou

680 gr

Acidofilného mlieka

30 gr

Prášku do pečiva

12 gr

Sódy bikarbóny

400 gr

Veľkých čerstvých malín, umytých a odkvapkaných

Papierové košíčky na muffiny výška 3cm cca 50ks

Príprava

Vláčne, mäkké, boli jemné ako pena napriek tomu, že  obsahujú zeleninu. Takéto sa mi vydarili  pri testovaní makovej múky s ovocím a zeleninou, ktoré nahrádzajú časť klasických múk. Ak pridáte zeleninu do cesta  nečakajte vysoký muffinovský chochol :), túto konzistenciu prášok do pečiva ani sóda bikarbona nezdvihnú dostatočne. O to sú však chutnejšie, bohatšie na vlákninu a živiny. Cukru je tu ako vždy pomenej, na 1 ks vychádza 7gr pridanej sacharózy.

Pri bezlepkovej verzii zamente špaldovú múku za teffovú a múku zo zemných mandlí v pomere 1:1

 

Postup:

Do väčšej misky dáme cukor a maslo. Cukor dôkladne metličkou  vymiešame s roztopeným maslom, pridáme vajcia a vymiešame do krémovej konzistencie. Pridáme múky, prášok do pečiva, sódu bikarbonu. Zľahka premiešame pár krát. Prilejeme acidofilné mlieko a na záver vmiešame varechou mrkvu a zázvor. Cesto musí byť hustejšie ale musí sa pomaly liať. Do teflonových plechov – foriem vložíme  muffinové papierové košíčky. Do košíčkov dávkujeme cesto do cca 2/3. Na povrch do stredu položíme malinu otvorom dolu. Malina počas pečenia  klesne do stredu muffinu.  Dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňoch celzia  približne 30minút. Muffiny ešte horúce vyberieme z plechu a dáme vychladnúť najlepšie na drevený podnos. Z tejto dávky vyjde 48-50ks.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.