Jednoduché mandľové koláčiky /biscotti/ – bez lepku

Jednoduché mandľové koláčiky /biscotti/ – bez lepku

Značky

Nie sú pridelené

40

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

500 gr

Mandľovej múky

500 gr

Trstinového cukru jemný krupicový

5 ks

Bielkov z čerstvých vajec

Mletá škorica na posypanie

Sáčik sušeného droždia

Príprava

Tento recept som si požičala z talianskej ,,pasticcerie“ cukrárne…trocha som ho upravila nahradením bieleho cukru  trstinovým a miesto práškového cukru na záver som posypala biscotti mletou škoricou. Recept je bezlepkový aj napriek veľkému obsahu cukru občas poteší hlavne deti. Zapojte ich do jednoduchej prípravy a ,,využite“ malých pomocníkov na predvianočné pečenie…:)

Príprava:

V hlbokej miske zmiešame mandľovú múku, droždie spolu s trstinovým cukrom vždy v pomere 1:1. Z tejto dávky vám vyjde približne 50ks koláčikov ak chcete viac tak vždy pridáte múku a cukor v tomto pomere. Približne na každých 200 gr zmesi  ide jedno bielko ale je to nepresné závisí od veľkosti vajíčka. Bielka prilievame počas ručného spracovania cesta aby sme dosiahli hustejšiu konzistenciu ako je na obrázku. Pripravíme si  nádobu so studenou vodou, do ktorej si namočíme občas ruky, pretože cesto  je lepivé.  Z cesta vytvarujeme malé gulôčky o veľkosti maximálne 3cm položíme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech. Nezabudnime na  dostatočné vzdialenosti medzi guľkami a mierne ich pritlačíme.Môžete ich urobiť aj tenšie viac pritlačíte… ja som zvolila tvar – viď foto. Necháme na plechu cca 1 hodinu odpočívať. Posypeme mletou škoricou a pečieme pri 180 stupňov celzia cca 15 minút do zlatista. Po vychladnutí uskladníme v plechovej krabici vyloženej papierom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.