Jahodové muffiny zo špaldovej múky

Jahodové muffiny zo špaldovej múky

Značky

Nie sú pridelené

40

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

200 gr

Masla – kvalitné živočíšne 82%

2,5 dcl

Acidofilného mlieka

1 ks

Vanilkový struk

3 ks

Vajíčka

400 gr

Rozpustenej jahodovej drene

380 gr

Špaldovej múky hladkej

150 gr

Špaldovej múky hladkej celozrnnej

140 gr

Trstinového cukru je to málo / normálne sa dáva na túto dávku 250gr je to na vás/

1 ks

Prášok do pečiva

2 ČL

Sódy bikarbóny

Štipka soli

Príprava

Tento recept  som vytvorila náhodou, keďže som potrebovala uvoľniť miesto v mrazničke a prvé na radu prišli ovocné drene z leta. Do cesta som zapracovala takúto jahodovú dreň a bola som milo prekvapená chuťou …vyskúšajte aj vy…použila som špaldovú hladkú a celozrnnú múku. Zo zostávajúcej drene som urobila confituru  niečo podobné lekváru. Povarila som ju s čerstvými brusnicami so škoricou, badyánom, kardamonom a drvenými klinčekami a na záver som tam vmiešala 2 veľké lyžice medu. Táto confitura vydrží niekoľko dní v chladničke v uzavretej nádobe  sa dá použiť i do jogurtu, k tvarohu či k steaku…

Postup:

Najprv zmiešame spolu rozpustené vychladnuté maslo s vajíčkami, acidofilným mliekom, pridáme   jahodovú dreň. Zmiešame metličkou, všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Pridáme zrniečka, vnútro vanilkového struku. Do tejto zmesi dáme múky a cukor a prášok do pečiva spolu so sódou bikarbónou, štipkou soli a pomaly poriadne premiešame aby sa všetky ingrediencie spojili. Cesto nalejeme do papierových košíčkov /cca 1cm pod okraj/ umiestnených vo forme na muffiny. Z tejto dávky vyjde cca 35muffinov. Pečieme 20 minút pri 180 stupňovej teplote. Vyberieme ihneď z formy necháme úplne vychladnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.