Tak kým som sa ja dostala k písaniu receptu, bude aj po sezóne jahôd. Utešujúci je fakt, že prichádzajú ešte višne, moruše, ríbezle, čučoriedky, tak hor sa na bezlepkové bublaniny. Toto jedna z mojich tiptop bublanín a použila som ako inak jednodruhové múky. Najlepšia je kráľovná gaštanová 🙂
Postup:
V miske vymiešame roztopené maslo, nie však horúce, s cukrom. Pridáme vajíčka, múky, prášok do pečiva, vanilku prášok alebo ak máme struk tak zrniečka zo struku. Ďalej a acidofilné mlieko. Acidofilné mlieko má nižší obsah laktózy a je vhodnejšie pri miernej alergii na mliečnu bielkovinu. Všetko vymiešame na hutnejšie, mierne tekuté cesto a dáme na vymastený /maslom či kokosovým tukom / plech /veľký aspoň 40x 40cm, hlbší / jahody umyjeme a prerežeme na polovicu, prípadne ak sú drobnejšie uložíme tesne jednu vedľa druhej. Povrch môžeme posypať kokosovým cukrom, škoricou alebo makom. Pečieme 30minút na 180stupňoch celzia.