Jahodová bublanina bez lepku

Jahodová bublanina bez lepku

Značky

Nie sú pridelené

40

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

250 gr

Roztopeného masla 82% kravského

180 gr

Trstinového, kokosového či obyčajného cukru

6 ks

Domácich vajec izbovej teploty

80 gr

Pohánkovej múky hladkej

80 gr

Teffovej múky alebo pšenovej

240 gr

Gaštanovej múky

140 gr

Mandľovej múky

Vanilkový struk alebo malá lyžička Bourbon vanilky

300 gr

Acidofilného mlieka alebo kefíru

1ks cca 17gr

Prášok do pečiva

1 kg

Čerstvých jahôd, umytých a odkvapkaných

Príprava

Tak kým som sa ja  dostala k písaniu receptu, bude aj po sezóne jahôd. Utešujúci je fakt, že prichádzajú ešte višne, moruše,  ríbezle, čučoriedky, tak hor sa na bezlepkové bublaniny. Toto jedna z mojich tiptop bublanín  a použila som ako inak jednodruhové múky. Najlepšia je kráľovná gaštanová 🙂

 

Postup:

V miske vymiešame roztopené maslo, nie však horúce, s cukrom. Pridáme vajíčka, múky, prášok do pečiva, vanilku prášok  alebo ak máme struk tak zrniečka zo struku. Ďalej  a acidofilné mlieko. Acidofilné mlieko má nižší obsah laktózy a je vhodnejšie pri miernej alergii na mliečnu bielkovinu. Všetko vymiešame na hutnejšie, mierne tekuté  cesto  a dáme na vymastený /maslom či kokosovým tukom / plech /veľký aspoň 40x 40cm, hlbší /  jahody umyjeme a prerežeme na polovicu, prípadne ak sú drobnejšie  uložíme tesne jednu vedľa druhej. Povrch môžeme posypať kokosovým cukrom, škoricou alebo makom. Pečieme 30minút na 180stupňoch celzia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.