Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky – bezlepková

Jablková torta z kokosovej, ryžovej a amarantovej múky – bezlepková

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

170 gr

Ryžovej múky

130 gr

Kokosovej múky nie strúhaného kokosu

110 gr

Amarantovej alebo pohánkovej hladkej múky

330 gr

Bieleho jogurtu

150 gr

Masla živočíšneho 82% rozpusteného nie horúceho

3 ks

Vajíčka

50 gr

Mandľové lupienky bio

1 PL

Veľkých kokosových lupienkov na dekoráciu

500 gr

Strúhaných jabĺk

100 gr

Kokosového cukru môžete dať trstinový

2,5 ks

Prášku do pečiva

1 ČL

Škorice

Príprava

Bezlepková alternatíva jablkovo špaldovej celozrnnej torty, ktorá vás tak zaujala. Konzistenciou jemnejšia viac nadýchaná a krehká,  vďaka ryžovej múke a chuťovo výborná.Múky, ktoré som zvolila sú veľmi výživné a nutrične hodnotné aj pre deti pre obsah bielkovín, minerálov, vlákniny a esenciálnych aminokyselín /lyzín v amarantovej múke/.

Postup:

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt a na hrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a poriadne zľahka premiešavame. Pridáme mandle /časť odložíme na dekoráciu povrchu/  a nakoniec sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28-30cm.Povrch ozdobíme mandľovými a kokosovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre pomaly 50 minút až hodinu, či je cesto upečené vyskúšame drevenou špajdlou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.