Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Jablková torta z celozrnnej špaldovej a kokosovej múky

Značky

Nie sú pridelené

70

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

200 gr

Celozrnnej hladkej špaldovej múky

130 gr

Hladkej špaldovej múky

100 gr

Kokosovej múky

300 gr

Bieleho kvalitného jogurtu

150 gr

Masla živočíšneho 82% rozpusteného nie horúceho

3 ks

Vajíčka

50 gr

Mandľové lupienky bio

700 gr

Strúhaných jabĺk

100 gr

Kokosového cukru môžete dať trstinový

2,5 ks

Prášku do pečiva

1 ČL

Škorice

Príprava

Už posledné jablká z jesennej zásoby som použila na tento koláčik alebo skôr tortu. Tieto jablká boli veľmi sladké takže som sa rozhodla šetriť s pridaným cukrom. Torta vážila  viac ako 1700gr a bola príjemne šťavnatá. Namiešala som 3 druhy múk – kokosová s jablkami je fajn 🙂 a ako tukovú zložku som použila maslo a jogurt. Korpus nerobte príliš vysoký dodržte 28-30cm priemer formy. Ak máte menší priemer znížte gramáž ingrediencií.

Postup:

Maslo, žĺtka a cukor spolu vymiešame v mise. Pridáme jogurt a na hrubo nastrúhané jablká. V druhej miske spolu zmiešame múky, škoricu a prášok do pečiva. Prisypeme do tekutej zmesi a poriadne ale zľahka premiešavame aby sa ingrediencie spojili. Pridáme mandle /časť odložíme na dekoráciu povrchu/  a nakoniec sneh  z bielkov, ktorý sme medzičasom vymiešali. Cesto nalejeme do vymastenej/maslo/ tortovej formy s priemerom 28-30cm. Povrch ozdobíme mandľovými lupienkami. Pečieme pri teplote 160 stupňov v teplovzdušnej rúre pomaly 50 minút až hodinu, či je cesto upečené vyskúšame drevenou špajdlou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.