Jednoduché vegánske jedlo s výbornou strukovinou cícerom. Cícer obsahuje hodnotné bielkoviny, vitamín C a vitamíny skupiny B minerály a stopové prvky /železo/.Spolu s hlivou bohatou na polysacharidy /betaglukán/a quinoou / bezlepková obilnina / obsahujúcou vitamíny skupiny B /B9/, C, betakarotén a široké minerálové zastúpenie /vápnik/ je nutrične veľmi zaujímavým jedlom. Ozdobila som ho medvedím cesnakom nech vieme, že je tu jar.
Postup:
Namočený cícer dáme variť kým nie je mäkký. Scedíme a necháme odkvapkať. Quinou varíme samostatne v hrnčeku s troškou soli, cca 15 minút. Keď zväčší objem a vyparí sa všetka voda premiešame ju spolu s cícerom. Hlivu umyjeme a osušíme papierovou servítkou. Na panvicu dáme olivový olej, ohrejeme mahá korenie, orestujeme červenú cibuľku nasekanú na drobno. Pridáme nakrájanú hlivu a po 5 minútach restovania cherry paradajky prekrojené na polovicu. Podlejeme troškou vody a podusíme cca 5 minút. Dochutíme korením z mlynčeka, soľou a čerstvým nasekaným medvedím cesnakom. Podávame spolu s cícerom a quinoou. Ak chcete pikantnú verziu chilli papričku pridáte na začiatok ku koreniu mahá.