Tento recept pôsobí ako prírodné prebiotikum stimulujúce zdravú črevnú mikrofloru. Použila som ovsenú múku a ovsené krúpy, spolu s hlivou, baklažánom a cuketou. Ovos obsahuje vitamíny skupiny B, lecitín, betaglukán, železo a iné dôležité minerály.
Na ovsené potrebujeme placky:
300gr ovsenej celozrnnej múky
200gr špaldovej múky hladkej
100gr uvarených zemiakov
Soľ morská
Voda podľa potreby
Z múky a uvarených zemiakov vypracujeme na doske pevnejšie cesto ale poddajné. Vyvaľkáme guľaté placky do požadovanej veľkosti a opečieme krátko do 2 minút na panvici. Nesmieme ich piecť na slabom ohni a dlhšie, pretože stvrdnú a nebudú sa dať zavinúť.
Na grilovanú zeleninu potrebujeme:
Kurkumu pol lyžičky
Olivový olej 3lyžice
200gr hlivy ustricovitej
1 baklažán
1 menšiu cuketu
100 gr tofu
50gr čerstvých listov repy a mladého špenátu
Gomasio- sezamové a ľanové semienka
Rascu, korenie, saturejku
Príprava:
Na panvici ohrejeme olivový olej, pridáme kurkumu, rascu, bylinky a orestujeme tofu, hlivu s baklažánom a cuketou na silnejšom ohni aby sa voda rýchlejšie odparila. Dochutíme soľou a mletým korením. Teplú zeleninu a tofu posypeme podľa chuti gomasiom ,čerstvými listami špenátu a repy, dáme do placky a môžeme ochutiť troškou domáceho bazalkového alebo paradajkového pesta s lyžicou kvalitného jogurtu.