Táto nátierka je veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu, stačí mať doma pár ingrediencií a foodprocesor. Umyjeme a ošúpeme jednu väčšiu cviku, nakrájame na plátky a dáme do food procesoru, pridáme citrónovú šťavu, soľ a vymixujeme ale nie úplne na kašu. Zatvoríme vrchnák a necháme postáť cca hodinu-dve. Šťavu, ktorá sa uvoľnila zlejeme/môžeme vypiť/. Cviklu dáme do misky, pridáme korenie zaatar, ricottu, termizované maslo, lyžicu nastrúhaného chrenu/môže byť aj čerstvý/, podľa chuti ešte osolíme. Do tejto nátierky sa hodí miesto termizovanej nátierky napríklad aj kajmak, mierne fermentovaná pochúťka zo ,,šupiek“ z prevareného mlieka:) Nátierku skonzumujeme do 24 hodín, výborná na kváskový chlieb, lavaš, hrianku.