Cviklová nátierka s ricottou

Cviklová nátierka s ricottou

15

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

1 ks 250gr cca

Cvikla veľká

200 gr

Ricotta

80gr

Termizované maslo alebo kajmak

1 ks

Citrónová šťava

2 gr

Zaatar -tymiánové korenie

10 gr

Chren strúhaný

podľa potreby

Soľ

Príprava

Táto nátierka je veľmi jednoduchá a rýchla na prípravu, stačí mať doma pár ingrediencií a foodprocesor.  Umyjeme a ošúpeme jednu väčšiu cviku, nakrájame na plátky a dáme do food procesoru, pridáme citrónovú šťavu, soľ a vymixujeme  ale nie úplne na kašu. Zatvoríme vrchnák a necháme postáť cca hodinu-dve. Šťavu, ktorá sa uvoľnila  zlejeme/môžeme vypiť/. Cviklu dáme do misky, pridáme korenie zaatar, ricottu, termizované maslo, lyžicu nastrúhaného chrenu/môže byť aj čerstvý/, podľa chuti  ešte osolíme. Do tejto nátierky sa hodí miesto termizovanej nátierky napríklad aj kajmak, mierne fermentovaná pochúťka zo ,,šupiek“  z prevareného mlieka:) Nátierku skonzumujeme do 24 hodín, výborná na kváskový chlieb, lavaš, hrianku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Mohlo by sa vám páčiť