Červenú repu umyjeme a poukladáme na dno zapekacej nádoby s vrchnákom najlepšie keramickej alebo zo skla. Podlejeme vodou a posypeme tymiánom. Pridám trocha morskej hrubozrnnej soli a povrch repy pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme približne 50 minút na 200stupňoch celzia v teplovzdušnej rúre. Druhá možnosť je pečenie repy v alobale/nie každému alobal vyhovuje/ na plechu v tom prípade sa každá repa zabalí samostatne a ochutí presne tak ako pri zapekaní v zakrytej nádobe.
Vychladnutú upečenú repu nasekáme na drobné kúsky alebo rozmixujeme v mixéri spolu s píniovými orechmi a pridáme lyžicu domáceho chrenu. Primiešame pšeno, malú lyžicu dijonskej horčice, mleté korenie z mlynčeka a malú lyžičku paradajkového octu. Dochutíme kvapkami sezamového alebo orechového oleja.