Cviklová nátierka s píniovými orechmi

Cviklová nátierka s píniovými orechmi

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

2 ks

Veľké repy

Tymián

Soľ

100 gr

Uvarené pšeno

Hrsť

Píniové orechy alebo slnečnicové semienka

1 ČL

Chren domáci

1 ČL

Paradajková ocot

1/2 kávová lyžička

Horčicové semienka, rímsky kmín podrvený v mažiari

Mleté korenie

2-3 PL

Olivový olej

Pár kvapiek

Sezamový olej alebo orechový

Príprava

Červenú repu umyjeme a poukladáme na dno zapekacej nádoby  s vrchnákom najlepšie keramickej alebo zo skla. Podlejeme vodou a posypeme tymiánom. Pridám trocha morskej hrubozrnnej soli a povrch repy pokvapkáme  olivovým olejom. Pečieme približne 50 minút na 200stupňoch celzia v teplovzdušnej rúre. Druhá možnosť je pečenie repy v alobale/nie každému alobal vyhovuje/ na plechu v tom prípade sa každá repa zabalí samostatne a ochutí  presne tak ako pri zapekaní v zakrytej  nádobe.

Vychladnutú upečenú  repu nasekáme na drobné kúsky alebo rozmixujeme v mixéri spolu s píniovými orechmi  a pridáme  lyžicu domáceho chrenu. Primiešame pšeno, malú lyžicu dijonskej horčice, mleté korenie z mlynčeka a malú lyžičku  paradajkového octu. Dochutíme kvapkami sezamového alebo orechového  oleja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.