Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami /celozrnný/

Cuketový posúch s ricottou, baklažánom a bylinkami /celozrnný/

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

150 gr

Ražnej celozrnnej múky

200 gr

Celozrnnej špaldovej múky

150 gr

Hladkej špaldovej múky

30 gr

Droždie

3 PL

Olivového oleja

3 dcl

Voda

Soľ morská

1 ks

Cuketa nastrúhať na hrubo aj so šupkou

1 ks

baklažán nakrájať na kocky aj so šupkou a opiecť krátko na olivovom oleji

400 gr

Ricotty alebo srvátkového syru

1 ks

Vajce

Štipka

kurkumy

Mleté čierne korenie

Hrsť byliniek /bazalka fialová a zelená, šalvia, rozmarín/ nasekať na drobno

80 gr

Domácej slaninky

Príprava

V rámci prázdninového varenia a zavalená cuketou zo záhrady, mi už nič iné nenapadlo vytvoriť ako tento jednoduchý obed aby boli všetci spokojní a sýti. Inšpirovala som sa babkiným posúchom ale použila som múku, z ktorej pečiem chlieb celozrnnú ražnú a mix špaldovej hladkej a špaldovej celozrrnej. A keďže máme na záhrade baklažán a bylinky tak to riadne rozvoniavalo…potraviny som nakombinovala po svojom aby bol z nich osoh ale v rámci kompromisov stravovacích / veď decká / som kúsok postrašila domácou slaninkou…:)

Postup:

Pripravíme si kvások na cesto tak, že múku dáme do misy, urobíme jamku do nej nalejeme vlažnú vodu, rozdrobíme kocku  droždia  a dáme na teplé miesto zakryté aktivovať kvások na 15 minút. Ak je kvások hotový a bublinkuje, pridáme olej, vodu a soľ  a vymiesime cesto  najlepšie v kuchynskom robote. Dáme kysnúť na 40-50 minút do tepla zakryté. Ja rozohrejem mikrovlnku a zavriem misu do nej po vyhriatí…:).Medzitým opečieme  baklažán nakrájaný na kocky na olivovom oleji a nastrúhame nahrubo cuketu. V miske zmiešame ricottu, vajíčko, koreniny, cuketu do hladkej zmesi. Na  pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na výšku necelého centimetra do tvaru obdĺžnika veľkého ako klasický plech do rúry. Položíme na vymastený plech, zdvihneme trocha okraje a nalejeme naň zmes s cuketou. Posypeme bylinkami a opečeným baklažánom a kto chce nakrájanou slaninkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov celzia približne 40 minút. Podávame teplé.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.