Čokoládový ,,mousse“ koláč bez lepku a mliečnej bielkoviny

Čokoládový ,,mousse“ koláč bez lepku a mliečnej bielkoviny

Značky

Nie sú pridelené

35

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

1 dcl

Mandľového mlieka

0,7 dcl

Silného výluhu z 20gr zrnkovej kávy

1 kávová lyžička

Mletého kardamonu

20gr

Kakaa

50 gr

Trstinového cukru

4 ks

Vajcia

1 polievková lyžica

Mandľového masla

100 gr

Hladkej kokosovej múky

220 gr

Tmavej čokolády min. 50% obsah kakaa

1 lyžica kokosového

Tuku na vymastenie formičiek

Príprava

Tento lahodný čokoládový koláč sme  testovali  úspešne aj na kurzoch Čokolády v Škole varenia v Poluse.  Je v bezmliečnej a  bezlepkovej verzii. Použila som kokosovú múku, ktorá obsahuje vlákninu, viaže tekuté zložky a v kombinácii s použitými tukmi vytvára  efekt  peny s jemnou štruktúrou. Ak máte radi lava cake/tekutý/ koláč použite miesto kokosovej múky múku zo zemných mandlí s lyžicou oleja z vlašských orechov. Budete ho piecť o 3 minúty kratšie. Kto má rád plnú chuť horkej čokolády, príde si na svoje totiž cukru je tu ako vždy v mojich sladkostiach úsporne.

Postup:

Mandľové mlieko povaríme s kakaom, kardamonom a cukrom v  širšom hrnci s dvojitým dnom. Pridáme kávu a privedieme do varu. Vypneme a v  horúcej zmesi roztopíme, pomalým miešaním nalámanú čokoládu. Vymiešame metličkou a pridáme kokosovú múku, mandľové maslo a vajcia. Vajcia pridávame nakoniec vymiešané metličkou a zašľaháme ich do zmesi až keď má zmes- cesto  nižšiu teplotu/dokážeme doň namočiť prst  :)/ Vymiešame do hladkého krému.  Cesto nalejeme do vymastených  misiek  cca 1, 5cm pod vrchný okraj. Necháme piecť cca 15 minút pri teplote 180st. Pečieme v teplovzdušnej rúre a do rúry pod plech s keramickými miskami dáme misku s vodou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.