Čokoládovomandľové crinkles bez lepku

Čokoládovomandľové crinkles bez lepku

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

225 gr

Tmavej čokolády na varenie minimálne 50%

180 gr

Trstinového cukru

120 gr

Mandľovej múky

30 gr

Ryžovej múky

30 gr

Kokosovej múky

125 gr

Masla živočíšneho 80% zmäknutého

2 ks

Veľké vajíčka

0,05l

Mlieka

Štvrť malej kávovej lyžičky

Vanilka bourbon

60 gr

Kakaa kvalitné a nemusí byť RAW

22 gr

Prášku do pečiva

Štipku soli

Na obalenie:

30 gr

Kokosovej múky

30 gr

Mandľovej múky

Škorica mletá a lyžica kokosového cukru

Príprava

Crinkles,  známe ako čokoládové krehké sušienky, môžu príjemne spestriť  Vianočnú klasiku. Ak ešte stíhate, vyskúšajte ich upiecť. Je to naozaj  jednoduché, netreba žiadne formičky a sofistikované príslušenstvo a sú neskutočne prudko jedlé. Stačí mať doma zopár prirodzene bezlepkových  múk. Crinkles sa na záver vždy obaľujú v práškovom a kryštáľovom cukre aby pri pečení a následnom  popraskaní vynikla ich štruktúra. Moja úprava spočíva vo vynechaní záverečnej  fáze ocukrovania. Obalila som ich v kokosovej a mandľovej múke a kto ich nemusí mať biele môže pridať škoricu a lyžicu kokosového cukru. Do cesta som dala viac cukru aby v závere nechýbal ale ak nemusíte veľmi sladké, dajte iba 130gr cukru, vynikne viac chuť horkej čokolády. A samozrejme môžete použiť aj klasický cukor na obalanie, podľa chuti, potom však uberte cukor v ceste.

Vo vodnom kúpeli roztopíme 225gr čokolády. Necháme mierne vychladnúť nie však úplne stuhnúť. Vymiešame mäkké maslo s cukrom a postupne pridáme vajcia. Vymiešame do krému. Prisypeme vanilku a pomaly vmiešavame roztopenú čokoládu/nesmie byť horúca/. Pridáme kakao, múky, prášok do pečiva a štipku soli. Stále pomalšie miešame. Pridáme múky a mlieko na záver na zjemnenie. Vymiešame do hustej lepivej hmoty. Dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladničky alebo na 40minút do mrazničky.

Z tuhého cesta vytvarujeme dlaňami guľky /mne medzi dlaňami vyjdú vždy disky/ vo veľkosti vlašského orecha, obalíme v zmesi na obaľovanie  a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechávame rozostup cca 5cm. Crinkles  pečieme cca 12-14 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 stupňov celzia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.