Čokoládovokokosové muffiny zo špaldovej múky

Čokoládovokokosové muffiny zo špaldovej múky

Značky

Nie sú pridelené

40

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

115 gr

Masla s obsahom smotany min 82% rozpusteného nie teplého

2 ks

Vajcia

0,25 L

Acidofilného mlieka

230 gr

Špaldovej hladkej múky

150 gr

Trstinového cukru

60 gr

Kakaa alebo 100% raw prášku z kakaových bôbov

1 ČL

Sódy bikarbóny

1 ČL

Prášku do pečiva

120 gr

Bio hrozienok

80 gr

Strúhaného kokosu

Štipka soli

Príprava

Tieto muffinky sú veľmi chutné, jemné a nadýchané a pre deti úplne ideálne do školy na desiatu či olovrant. V takejto čerstvosti vydržia aj 3 dni ja ich schovávam v rúre na pečenie. Môžete pridať aj mandľovú múku miesto strúhaného kokosu. Z jednej dávky bude cca 18ks.

Postup:

V miske zmiešame  spolu vajcia, maslo a acidofilné mlieko, všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. V druhej miske zmiešame všetky suché ingrediencie a nakoniec prisypeme kokos a hrozienka. Suchú zmes vsypeme do tekutej a dôkladne premiešame varechou ale zľahka aby sa suroviny spojili. Cesto nalievame do papierových košíčkov na muffiny, ktoré sme dali do foriem, približne do dvoch tretín. Pečieme 20 minút  v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 180 stupňov celzia. Muffiny  krátko po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.