Čokogaštanové cookies bez lepku

Čokogaštanové cookies bez lepku

Značky

Nie sú pridelené

40

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

170 gr

Uvarených gaštanov

150 gr

Tmavej min. 60% kvalitnej čokolády, nastrúhame ju na struháku na hrubo

180 gr

Kvalitného kravského 82% živočíšneho masla

120 gr

Kokosového cukru použila som od Kospa

30 gr

Gaštanových vločiek

80 gr

Gaštanovej múky

80 gr

Múky zo zemných mandlí

80 gr

Teffovej alebo inej pšenovej múky

1 dcl

Mandľového mlieka

2 ks

Vajcia

15 gr

Bezfosfátového prášku do pečiva

Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu!

Príprava

Moja dcéra ich nazvala ,,najlepšími kukískami” keď som ich piekla na prilepšenie 🙂 do školy v prírode. Prvá verzia bola bez lepku a druhá s pridaním celozrnnej špaldovej múky, ponúkam obidve. Ich chuť je pre deti lákavá, kto by nemal rád gaštany s čokoládou. Tieto cookies–ky obsahujú hodne vlákniny, vhodné tuky a málo cukru na jeden kus cca 4gr sacharózy. Cukor som dávala kokosový, môžete použiť trstinový alebo aj obyčajný. Po vychladnutí ich odložte do krabice.

 

Postup:

Do misky dáme zmäknuté maslo a vyšľaháme spolu s cukrom. Pridáme postupne vajíčko po vajíčku a zašľaháme. V inej miske rozmixujeme gaštany s mandľovým mliekom. Ak použijete gaštanové pyré, pridajte iba polovicu dávky mandľového mlieka. Približne dve tretiny čokolády pridáme do cesta ostatné necháme na dekorovanie cookies. Čokoládu jemne vmiešame do krému a prisypeme múky, gaštanové vločky a prášok do pečiva. Premiešame. Cesto musí byť husté, mierne tekuté ale nie veľmi, tak aby sa dali urobiť na plech kôpky, ktoré  iba troška pustia tvar. Ak je príliš husté /závisí aj od veľkosti vajíčka/ pridáme troška mandľového mlieka. Plech vystelieme papierom na pečenie a formujeme kôpky dvoma polievkovými lyžicami s odstupom cca 6-7cm. Povrch ozdobíme zvyškom čokolády. Dáme piecť na 12 minút do teplovzdušnej rúry na 170stipňov celzia. Po upečení preložíme na drevenú dosku a necháme vychladnúť.

2 Odpovede

  1. Dobrý deň Silvia, predpokladám že množstvo 150g bezfosfátového prášku z receptu je minimálne o 10 násobok viac ako bolo zamýšlané 😉, či sa mýlim ? Dakujem

    1. Tak tak, už som to opravila.. na blogu sú drobné chyby, stále ich odstraňujem pretože mi texty na blog nahadzovali odznova chalani ITčkári nie kuchári 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.