Moja dcéra ich nazvala ,,najlepšími kukískami” keď som ich piekla na prilepšenie 🙂 do školy v prírode. Prvá verzia bola bez lepku a druhá s pridaním celozrnnej špaldovej múky, ponúkam obidve. Ich chuť je pre deti lákavá, kto by nemal rád gaštany s čokoládou. Tieto cookies–ky obsahujú hodne vlákniny, vhodné tuky a málo cukru na jeden kus cca 4gr sacharózy. Cukor som dávala kokosový, môžete použiť trstinový alebo aj obyčajný. Po vychladnutí ich odložte do krabice.
Postup:
Do misky dáme zmäknuté maslo a vyšľaháme spolu s cukrom. Pridáme postupne vajíčko po vajíčku a zašľaháme. V inej miske rozmixujeme gaštany s mandľovým mliekom. Ak použijete gaštanové pyré, pridajte iba polovicu dávky mandľového mlieka. Približne dve tretiny čokolády pridáme do cesta ostatné necháme na dekorovanie cookies. Čokoládu jemne vmiešame do krému a prisypeme múky, gaštanové vločky a prášok do pečiva. Premiešame. Cesto musí byť husté, mierne tekuté ale nie veľmi, tak aby sa dali urobiť na plech kôpky, ktoré iba troška pustia tvar. Ak je príliš husté /závisí aj od veľkosti vajíčka/ pridáme troška mandľového mlieka. Plech vystelieme papierom na pečenie a formujeme kôpky dvoma polievkovými lyžicami s odstupom cca 6-7cm. Povrch ozdobíme zvyškom čokolády. Dáme piecť na 12 minút do teplovzdušnej rúry na 170stipňov celzia. Po upečení preložíme na drevenú dosku a necháme vychladnúť.
2 Odpovede
Dobrý deň Silvia, predpokladám že množstvo 150g bezfosfátového prášku z receptu je minimálne o 10 násobok viac ako bolo zamýšlané 😉, či sa mýlim ? Dakujem
Tak tak, už som to opravila.. na blogu sú drobné chyby, stále ich odstraňujem pretože mi texty na blog nahadzovali odznova chalani ITčkári nie kuchári 🙂