Citrónovo zázvorové koláčiky bez lepku

Citrónovo zázvorové koláčiky bez lepku

Značky

Nie sú pridelené

50

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

135 gr

Masla živočíšneho 82 % roztopeného

120 gr

Trstinového cukru

4 ks

Vajcia

230 gr

Acidofilného mlieka

30 gr

Kandizovaného bio zázvoru

1 gr

Mletého zázvoru

30 gr

Kokosu strúhaného

100 gr

Citrónovej šťavy

60 gr

Ryžovej múky

100 gr

Kokosovej múky

100 gr

Pšenovej, teffovej múky

Príprava

Multifunkčný recept bez lepku, ktorý môžete použiť  na desiatové srdiečka, madlenky, košíčky, skrátka formu akú máte,  akurát do ruky pre školákov  alebo z neho vyčarovať bezlepkový korpus na tortu naplnenú krémom podľa vášho želania a poliatu bielou čokoládou. V recepte sú prirodzene bezlepkové múky, snažila som sa o recept s vyváženým obsahom bielkovín, tukov a sacharidov,  má menej cukru  a príjemne aromatické suroviny. Kokosová a pšenová múka sú zdrojom minerálov, stopových prvkov, vlákniny hodnotných mastných kyselín.

 

Postup:

Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Vajcia vymiešame s cukrom a roztopeným maslom. Pridáme múky, mletý zázvor, prášok do pečiva a citrónovú šťavu.  Kandizovaný zázvor rozmixujeme v acidofilnom mlieku do hladka. Postupne zmes prilievame k múkam a miešame až dosiahneme hustejšiu konzistenciu.  Naplníme do výšky cca 2,5cm silikonovú formu a pečieme v teplovzdušnej rúre  na 170st.celzia cca 30minút. Špáradlom vyskúšame či je cesto prepečené. Ešte teplé vyklopíme na drevenú dosku. Z tejto dávky pripravíme 16 ks srdiečok alebo 1 tortový korpus s priemerom 24cm.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.