Banánovo jogurtový koláč s čokoládou

Banánovo jogurtový koláč s čokoládou

Značky

Nie sú pridelené

60

minút

Stredná

náročnosť

Ingrediencie

120 gr

Mäkkého masla

150 gr

Kryštálového cukru- môže byť trstinový, kokosový

4 ks

Vajíčka

100 gr

Ovsenej múky

350 gr

Špaldovej hladkej múky

380 gr

Zrelých banánov bez šupky

1 malá lyžička

Škorice

450 gr

Jogurtu bieleho hustého použila som Selčiansky

1 dcl

Lieskového alebo mandľového mlieka

100 gr

Bio sušených brusníc

15 gr

Prášku do pečiva, vínny kameň

1 malá lyžička

Sódy bikarbony

Príprava

Niekedy zaujímavé recepty vzniknú pri upratovaní chladničky. Banánovo jogurtový koláč  je toho dôkazom. Chutí  trocha ako teplý banánový puding a dá sa rýchlo vyrobiť akurát sa pečie pomaly hodinu + čokoládovanie 🙂 Použila som zrelé sladké banány,  preto som znížila pomer cukru k ostatným surovinám. Koláčik bol zjedený rýchlosťou blesku a je najlepší čerstvý, preto ak nemáte  šesť člennú rodinu pripravte polovičnú dávku.  Poďme na to.

 

Forma na pečenie s priemerom 28cm s dierou vo vnútri ako na bábovku  🙂

 

 

Postup:

 

Vymiešame spolu vo veľkej miske zmäknuté maslo, cukor, vajíčka do krémovitej konzistencie. Banány vymixujeme na kašu spolu s lieskovým mliekom.  Do krému pridáme múky, prášok do pečiva, sodu, škoricu, banány a postupne vmiešame jogurt a brusnice. Vznikne nám hustejšia zmes, ktorú nalejeme do formy vymazanej maslom aj z vnútornej strany. Položíme na plech a  dáme piecť do teplovzdušnej rúry na 170 stupňoch celzia cca 55 minút až hodinu. Po dopečení vyklopíme  koláč  ale vrchnú časť necháme na ňom  položenú aby chladol postupne,  pomaly. Po  cca 3- 4 hodinách si pripravíme  tekutú čokoládu  tak, že  vo vodnom kúpeli  v miske rozpustíme kokosový tuk a čokoládu do tekutej konzistencie. Polejeme koláč a môžeme krájať  a hodovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť