Táto veselá zelená polievka je výborná pre svoj bohatý obsah výnimočných látok ako sú karotenoidy, flavonoidy, fytosteroly, nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, C, prospešné látky s obsahom síry tiež priaznivo pôsobí na hladinu cholesterolu a tukov v krvi. Dôležité suroviny neprechádzajú bodom varu a sú využiteľné vrátane vitamínu C.
Postup:
Na olivovom oleji speníme nakrájanú šalotku spolu s kurkumou, škoricou a cayenským korením. Zalejeme domácim zeleninovým vývarom a necháme zovrieť. Vypneme a počkáme 5 minút kým sa polievka ustáli a trocha sa zníži teplota. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu dáme do polievky. Pridáme špenátové listy, medvedí cesnak a všetko spolu vymixujeme. Na záver posypeme mätou alebo koriandrom. Ak nemáme medvedí cesnak čerstvý alebo vo forme pesta, orestujeme zľahka prelisovaný cesnak na oleji spolu so šalotkou a koreninami. Polievku podľa možnosti konzumujeme čerstvú bez následného zohrievania. Dochutíme soľou a korením z mlynčeka.