Avokádová polievka s medvedím cesnakom a špenátom

Avokádová polievka s medvedím cesnakom a špenátom

Značky

Nie sú pridelené

20

minút

Nízka

náročnosť

Ingrediencie

1 ks

Avokádo mäkké bez tmavých škvŕn

2 ks

Šalotky

200 gr

Listový špenát

10 lístkov

Medvedí cesnak

1/2 ČL

Kurkuma

Štipka

Škorica

Cayenské korenie

2 PL

Olivový olej

1,5 L

Zeleninový domáci vývar

Čierne mleté korenie z mlynčeka

Soľ

Pár lístkov mäty

Príprava

Táto veselá zelená  polievka je výborná  pre svoj bohatý  obsah výnimočných látok ako sú karotenoidy, flavonoidy, fytosteroly, nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, C, prospešné látky s obsahom síry tiež priaznivo pôsobí na hladinu cholesterolu a tukov v krvi. Dôležité suroviny neprechádzajú bodom varu a  sú využiteľné vrátane vitamínu C.

 

 

Postup:

Na olivovom oleji speníme nakrájanú šalotku spolu s  kurkumou, škoricou a cayenským korením. Zalejeme domácim zeleninovým vývarom a necháme zovrieť. Vypneme a  počkáme 5 minút kým sa polievka ustáli a trocha sa zníži teplota. Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu dáme do polievky. Pridáme špenátové listy, medvedí cesnak a všetko spolu vymixujeme. Na záver posypeme mätou alebo koriandrom. Ak nemáme medvedí cesnak čerstvý alebo vo forme pesta, orestujeme zľahka prelisovaný cesnak na oleji spolu so šalotkou a koreninami. Polievku podľa možnosti konzumujeme čerstvú bez následného zohrievania. Dochutíme soľou a korením z mlynčeka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť

Koncept o jedle, ktorý komunikuje moderným spôsobom staré dobré hodnoty gastronomickej kultivovanosti.

NEWSLETTER

Copyright @ 2021 - Horecka.sk
All rights reserved
Made by VIANSOL, s. r. o.