Multifunkčný recept bez lepku, ktorý môžete použiť na desiatové srdiečka, madlenky, košíčky, skrátka formu akú máte, akurát do ruky pre školákov alebo z neho vyčarovať bezlepkový korpus na tortu naplnenú krémom podľa vášho želania a poliatu bielou čokoládou. V recepte sú prirodzene bezlepkové múky, snažila som sa o recept s vyváženým obsahom bielkovín, tukov a sacharidov, má menej cukru a príjemne aromatické suroviny. Kokosová a pšenová múka sú zdrojom minerálov, stopových prvkov, vlákniny hodnotných mastných kyselín.
Potrebujeme:
135gr masla živočíšneho 82 % roztopeného
120gr trstinového cukru
4 vajcia
230gr acidofilného mlieka
30gr kandizovaného bio zázvoru
1gr mletého zázvoru
30gr kokosu strúhaného
100gr citrónovej šťavy
60gr ryžovej múky
100gr kokosovej múky
100gr pšenovej, teffovej múky
Postup:
Všetky ingrediencie musia mať izbovú teplotu. Vajcia vymiešame s cukrom a roztopeným maslom. Pridáme múky, mletý zázvor, prášok do pečiva a citrónovú šťavu. Kandizovaný zázvor rozmixujeme v acidofilnom mlieku do hladka. Postupne zmes prilievame k múkam a miešame až dosiahneme hustejšiu konzistenciu. Naplníme do výšky cca 2,5cm silikonovú formu a pečieme v teplovzdušnej rúre na 170st.celzia cca 30minút. Špáradlom vyskúšame či je cesto prepečené. Ešte teplé vyklopíme na drevenú dosku. Z tejto dávky pripravíme 16 ks srdiečok alebo 1 tortový korpus s priemerom 24cm.