Tieto zelené veselé muffinky potešili hlavne deti. Zabalila som ich malej do školy, nech prváčikovia otestujú. Okrem toho, že ich s chuťou pojedli dostali názov ,,ufácke“ :) a nikomu neprekážalo, že je v nich zamaskovaný zelený hrášok. Muffinky sú veľmi jemné a mäkké a cítiť ich mandľami a marcipánom. No a hlavne miesto polovice múky je tam rozmixovaný zelený hrášok. Ten je dôležitý pre zdravé oči /karotenoidy/ , obsahuje vlákninu, vitamíny skupiny B a ďalšie minerály. Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času. Ocenia ich aj dospelí. Lepšie zelenú ,,UFOnsku“ muffinku ako horalku, do školy na desiatu .
Potrebujeme:
250gr špaldovej hladkej múky
50gr mandľovej múky
200gr mrazeného hrášku mierne rozmrazeného
90gr marcipánu prírodného mandľového
80gr cukru trstinového
3dcl acidofilného mlieka izbovej teploty
150gr rozpusteného masla
2 vajíčka
40gr bezfosfátového prášku do pečiva
Malá kávová lyžička škorice
Forma na muffiny
Papierové košíčky na muffiny výška 3cm
Postup:
V mise vymiešame rozpustené maslo, vajíčka, cukor a acidofilné mlieko. Pridáme doň múky, prášok do pečiva a škoricu. Premiešame. Zelený rozmrazený hrášok alebo čerstvý vymixujeme s marcipánom na hladkú kašu. Ak robíte z čerstvého hrášku pridáte 2 lyžice vody. Kaša musí byť jemná, bez šupiek, treba mixovať dlhšie. Hráškové pyré vmiešame do cesta a dôkladne zapracujeme varechou miešaním. Cesto musí byť hustejšie a musí sa pomaly liať. Košíčky umiestnime do formy a naplníme asi 1cm od okraju cestom. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20-22 minút. Muffiny vyberieme z formy poukladáme na tácku, podnos najlepšie drevený a necháme vychladnúť. Z tejto dávky by vám malo vyjsť cca 22 muffiniek.
Práve sa chystám robiť. Zastavila som sa pri 40gr prášku do pečiva.Je to ok?
Ďakujem :)
Cesto je ťažšie, áno treba tam 40gr.
Ako mozem nahradit acidko pri alergii na BKM? Dakujem
Acidko je tam dôležité, ak ho vynecháte môžu byť muffiny tvrdé. Rastlinné nápoje nemajú potrebný tuk. Takže radšej iný recept.
Dobrý deň,
chcela by som spraviť tieto hráškové muffiny, neviem však, kde zohnať prírodný mandľový marcipán. V racio obchodoch nemajú, ani v predajni s cukrárskymi potrebami.
Ďakujem za odpoveď.
Môj obľúbený je zn. Rapunzel medový marcipán dostať v bio obchodoch, ak nedostanete použite aj obyčajný.