Hráškovo špaldové muffiny s marcipánom

Tieto zelené veselé muffinky potešili hlavne deti. Zabalila  som ich malej do školy,  nech prváčikovia otestujú. Okrem toho, že ich s chuťou pojedli dostali názov ,,ufácke“ :) a nikomu neprekážalo, že je v nich zamaskovaný zelený hrášok. Muffinky sú veľmi jemné a mäkké a cítiť ich mandľami a marcipánom. No a hlavne miesto polovice múky je tam rozmixovaný zelený hrášok. Ten je dôležitý pre zdravé  oči /karotenoidy/ , obsahuje vlákninu, vitamíny skupiny B a ďalšie minerály. Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času. Ocenia ich aj dospelí. Lepšie zelenú ,,UFOnsku“ muffinku  ako horalku, do školy na desiatu .

 

IMG_2425

IMG_2431

IMG_2429

 

Potrebujeme:

250gr špaldovej hladkej múky

50gr mandľovej múky

200gr mrazeného hrášku mierne rozmrazeného

90gr marcipánu prírodného mandľového

80gr cukru trstinového

3dcl acidofilného mlieka izbovej teploty

150gr rozpusteného masla

2 vajíčka

40gr bezfosfátového prášku do pečiva

Malá kávová  lyžička škorice

Forma na muffiny

Papierové košíčky na muffiny výška 3cm

 

Postup:

V mise vymiešame rozpustené maslo, vajíčka, cukor a acidofilné mlieko. Pridáme doň múky, prášok do pečiva a škoricu. Premiešame. Zelený rozmrazený hrášok alebo čerstvý vymixujeme s marcipánom na hladkú kašu. Ak robíte  z čerstvého hrášku pridáte  2 lyžice vody. Kaša musí byť jemná, bez šupiek, treba mixovať  dlhšie. Hráškové pyré vmiešame do cesta a dôkladne zapracujeme varechou miešaním. Cesto musí byť hustejšie a musí sa pomaly liať. Košíčky umiestnime do formy a naplníme asi 1cm od okraju cestom. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20-22 minút.  Muffiny vyberieme z formy  poukladáme na tácku, podnos najlepšie drevený a necháme vychladnúť. Z tejto dávky by vám malo vyjsť cca 22 muffiniek.

 

 

Tento post videlo 1,594 ludi

4 Comments Add yours

  1. Lucia says:

    Ako mozem nahradit acidko pri alergii na BKM? Dakujem

    1. Acidko je tam dôležité, ak ho vynecháte môžu byť muffiny tvrdé. Rastlinné nápoje nemajú potrebný tuk. Takže radšej iný recept.

  2. Lívia says:

    Dobrý deň,

    chcela by som spraviť tieto hráškové muffiny, neviem však, kde zohnať prírodný mandľový marcipán. V racio obchodoch nemajú, ani v predajni s cukrárskymi potrebami.
    Ďakujem za odpoveď.

    1. Môj obľúbený je zn. Rapunzel medový marcipán dostať v bio obchodoch, ak nedostanete použite aj obyčajný.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.