Hráškovo špaldové muffiny s marcipánom

Tieto zelené veselé muffinky potešili hlavne deti. Zabalila  som ich malej do školy,  nech prváčikovia otestujú. Okrem toho, že ich s chuťou pojedli dostali názov ,,ufácke“ :) a nikomu neprekážalo, že je v nich zamaskovaný zelený hrášok. Muffinky sú veľmi jemné a mäkké a cítiť ich mandľami a marcipánom. No a hlavne miesto polovice múky je tam rozmixovaný zelený hrášok. Ten je dôležitý pre zdravé  oči /karotenoidy/ a pevné kosti / vitamín K pomáha v spolupráci s vitamínom D zabudovať všetky živiny do kostí/ a ešte obsahuje vlákninu a vitamíny skupiny B a ďalšie minerály. Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času. Ocenia ich aj dospelí…a lepšie zelenú ,,UFOnsku“ muffinku  ako horalku do školy na desiatu .

 

IMG_2425

IMG_2431

IMG_2429

 

Potrebujeme:

250gr špaldovej hladkej múky

50gr mandľovej múky

200gr mrazeného hrášku mierne rozmrazeného

90gr marcipánu prírodného mandľového

80gr cukru trstinového alebo 6 lyžíc javorového sirupu

3dcl acidofilného mlieka izbovej teploty

150gr rozpusteného masla

2 vajíčka

40gr bezfosfátového prášku do pečiva

Malá kávová  lyžička škorice

Forma na muffiny

Papierové košíčky na muffiny výška 3cm

 

Postup:

V mise vymiešame rozpustené maslo, vajíčka, cukor a acidofilné mlieko. Pridáme doň múky, prášok do pečiva a škoricu. Premiešame. Zelený rozmrazený hrášok alebo čerstvý vymixujeme s marcipánom na hladkú kašu. Ak robíte  z čerstvého hrášku pridáte  2 lyžice vody. Kaša musí byť jemná, bez šupiek, treba mixovať  dlhšie. Hráškové pyré vmiešame do cesta a dôkladne zapracujeme varechou miešaním. Cesto musí byť hustejšie a musí sa pomaly liať. Košíčky umiestnime do formy a naplníme asi 1cm od okraju cestom. Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20-22 minút. Muffiny vyberieme z formy  poukladáme na tácku, podnos najlepšie drevený a necháme vychladnúť. Z tejto dávky by vám malo vyjsť cca 22 muffiniek.

 

 

Tento post videlo 1,335 ludi

2 Comments Add yours

  1. Lívia says:

    Dobrý deň,

    chcela by som spraviť tieto hráškové muffiny, neviem však, kde zohnať prírodný mandľový marcipán. V racio obchodoch nemajú, ani v predajni s cukrárskymi potrebami.
    Ďakujem za odpoveď.

    1. Môj obľúbený je zn. Rapunzel medový marcipán dostať v bio obchodoch, ak nedostanete použite aj obyčajný.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.