Tieto muffinky sú veľmi chutné, jemné a nadýchané a pre deti úplne ideálne do školy na desiatu či olovrant. V takejto čerstvosti vydržia aj 3 dni ja ich schovávam v rúre na pečenie. Môžete pridať aj mandľovú múku miesto strúhaného kokosu. Z jednej dávky bude cca 18ks.
Potrebujeme:
115gr masla s obsahom smotany min 82% rozpusteného nie teplého
2vajcia
0,25l acidofilného mlieka
230gr špaldovej hladkej múky
150gr trstinového cukru
60gr kakaa alebo 100% raw prášku z kakaových bôbov
1malá lyžička sódy bikarbóny a 1 malá lyžička prášku do pečiva
120gr bio hrozienok
80gr strúhaného kokosu
Štipka soli
Postup:
V miske zmiešame spolu vajcia, maslo a acidofilné mlieko, všetky suroviny musia mať izbovú teplotu. V druhej miske zmiešame všetky suché ingrediencie a nakoniec prisypeme kokos a hrozienka. Suchú zmes vsypeme do tekutej a dôkladne premiešame varechou ale zľahka aby sa suroviny spojili. Cesto nalievame do papierových košíčkov na muffiny, ktoré sme dali do foriem, približne do dvoch tretín. Pečieme 20 minút v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 180 stupňov celzia. Muffiny krátko po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť.