Tento narýchlo vymyslený bezlepkový koláč je v konečnom dôsledku veľmi užitočný. Zasýti dokonale s troškou chutney alebo zeleninového dipu alebo s acidofilným mliekom. Nutričná hodnota a využiteľný prínos /250gr = cca 360kcal/ – ideálny. Minerály, vláknina, polysacharidy, rýchlo stráviteľný…Bez lepku a urobený v jednej miske…o ďalšie sa postará rúra :)
Potrebujeme:
300gr ricotty alebo kvalitného tvarohu
150gr kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského
100gr pohánkovej krupice
100gr cícerovej múky
2 vajíčka
1 lyžička medvedieho cesnaku pesta v oleji – ak nemáme, použijeme 2 strúčiky roztlačeného cesnaku. V sezóne samozrejme pridáme čerstvý medvedí cesnak cca 10 lístkov.
15 hlavičiek ružičkového kelu povareného vo vode cca 10 minút
Pol lyžičky kurkumy
Pol lyžičky morskej soli
Mleté korenie z mlynčeka
Maslo alebo ghí /prepustené maslo/ na vymazanie keramickej formy
Sezamové semienka na posypanie
Príprava :
Všetky ingrediencie zľahka vymiešame v miske a na záver vmiešame ružičkový kel vcelku. Zmes nalejeme do vymastenej keramickej formy, ja som použila 20cm x 28cm do výšky asi 3cm.Posypeme sezamovými semienkami. Pečieme cca 40 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov celzia. Najlepší je teplý :).
One Comment Add yours